To je to što me zanima!

Dolazi kraj šampionskoj Rijeci: 'Svi nogometaši su na prodaju'

Nije nikakva tajna da na Rujevicu svakodnevno stižu upiti i ponude raznih klubova za nogometaše koji su okončali dominaciju Dinama. Pitanje je samo koliko će ih otići i koliko novca će RIjeka zaraditi
Vidi originalni članak

Prodat ćemo koliko bude trebalo. Srećko Juričić, Ivan Mance i trener Matjaž Kek znaju svoj posao. Znaju što trebaju napraviti da Rijeka zaradi za život i bude konkurentna na europskoj sceni. Imaju popis novih igrača koji će nadomjestiti eventualne odlaske, rekao je predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Tvorac moćne Rijeke svjestan je da klub kao što je njegov ne može konkurirati Dinamu, ali i ostalim klubovima, bez financijskih sredstava. Posljedično, svi nogometaši Rijeke su u izlogu. Možeš gledati, ali ne diraj, onaj koji ponudi najviše neka nosi.

Nije nikakva tajna da na Rujevicu svakodnevno stižu upiti i ponude raznih klubova za nogometaše koji su okončali dominaciju Dinama. Pitanje je samo koliko će ih otići i koliko novca će Rijeka zaraditi.

 

Klub mora prodavati igrače kako bi zatvorio proračun od 10-12 milijuna eura budući da je Volpijev Social Sport prestao ulagati novac.

- Takva je politika Social Sporta. Dvije godine ne dobivamo više novac. Social Sport postavi klub na noge, izvede ga na put samoodržavanja. Neće biti financijskog divljanja. Samoodržavanje. Nema drugih izvora prihoda. Moramo ostati ponizni, puno raditi, po sadašnjem modelu. O tome kako smo radili, od mene do čistačice na Rujevici, govore rezultati - rekao je Mišković za Novi list.

Sudbina je takva da će Rijeka morati trbuhom za kruhom i da će se u kvalifikacijama za Ligu prvaka susretati s momčadima puno veće financijske moći. No, predsjednik Mišković ima poruku za njih.

- Dat ćemo sve od sebe da bi se na Rujevici čula himna Lige prvaka. Uvijek smo spremni potući se...

Jednog igrača iz HNL-a bi posebno volio vidjeti u Rijeci.

Soudanija bih odmah doveo i s njim napao Ligu prvaka!

Idi na 24sata

Komentari 163

  • Brac_2 07.06.2017.

    došo kraj ili ne došo kraj Rijeci uglavnom je ponizila dva puta korumpiranu momćad dinamo i meni osobno je drago a poslje šta če biti sa rijeke nije bitno više svaka ćast Rijeka

  • Auspex 07.06.2017.

    To što su svi u izlogu ne znači da će se svi prodati, ali to je valjda teška mentalna matematika za novinara/prepisivača. Kako kaže Mance kojemu je to posao, prodat će se oko 3-4 igrača s najzanimljivijim ponudama, uzeti još toliko novih, i to je onda to.

  • Rimen 06.06.2017.

    Kako se ovi dezurni pljuvaci iz zg i st lijepe na Ri clanke,a svi pametni i svi treneri i scouti pa to je strasno...Samo Rijeka..FF

Komentiraj...
Vidi sve komentare