To je to što me zanima!

Dolazi nam Ivan Tomečak: 'Sve radim za mog brata...’

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Želio bih igrati kao Brazilac Cafu, jedini dragi klub mi je Dinamo, kaže novi prvotimac Dinama, koji je velika potpora svom nepokretnom bratu Nevenu
Vidi originalni članak

Nisam se nimalo promijenio, iako mi se u životu sve okrenulo u zadnjih mjesec dana. Postao sam prvotimac Dinama, što mi je bio san od sedme godine i prvog dolaska na trening u ovaj klub. Sad me svi pozdravljaju, odjednom  sam svima poznat, lijep je to osjećaj, započeo je razgovor Ivan Tomečak (19), perspektivni branič Dinama.
Nakon utakmice protiv Slaven Belupa i debija u 1. HNL, Ivan je svoj dres darovao 31-godišnjem bratu Nevenu koji u boluje od reumatskog artritisa i od treće godine je u invalidskim kolicima.
Kako Neven stanuje u studentskom domu (student je Teološkog fakulteta), njegov brižni brat Ivan često ga posjeti prije treninga i pomogne mu u mnogim stvarima. Iako u kolicima, Neven je stalno nasmijan i raspoložen, život želi posvetiti Bogu, zato i studira teologiju. Igra šah u zagrebačkom klubu “Stjepan Bosak” i kapetan je momčadi.
- Nema Ivan samo trofeje za najboljeg igrača, i ja sam već godinama odličan šahist, tako da se i sam  mogu pohvaliti osvojenim medaljama - rekao je ponosno Neven. Njegov mlađi brat nije imao preveliku tremu pred svoj debi u Maksimiru.
Ivan je posebno zahvalan ocu Juraju i majki Katarini. S roditeljima i trojicom braće, Nevenom, Anđelkom i Tomislavom, živi u selu Brezovica.
- Iako su nekad kopačke bile puno skuplje od ukupne mamime plaće, nikad se nisam razlikovao od ostale djece. Roditelji su mi kupovali najbolje kopačke, uvijek je za mene sve trebalo biti savršeno - rekao je Ivan, ističući brigu roditelja.
Saznanje da će ići na Dinamove pripreme iznenadilo je i razveselilo čitavu obitelj, pa je otac Juraj pozvao susjede u kuću i častio ih je čitav dan.
Jurčićev dolazak na klupu podigao je momčad, a novim trenerom je oduševljen i mladi Ivan.
- Nikad nisam radio s tako dobrim trenerom. Svaki dan jedva čekam trening - završio je Tomečak.

BRAT NEVEN: SAD SVI ZNAJU ZA IVANA

Mislio sam da me samo dolazi pozdraviti. Jako me dirnuo taj trenutak. I prije sam dolazio na Maksimir te gledao velike utakmicu s Newcastleom i ostalim velikim momčadima, a protiv Slavena sam išao gledati svoga brata. Bio je to nevjerojatno lijep osjećaj. Nakon završetka utakmice sam pričao s navijačima i pitao ih tko je bio najbolji. Svi su redom rekli mali s brojem dva, nisu znali da sam ja Ivanov brat, a ni kako se on zove. Nekoliko tjedana kasnije svi to znaju, rekao je Neven Tomečak, ponosan na svoga brata.

NOVI DARIJO SRNA?

Ivan Tomečak je rođen 7. prosinca 1989., nema još ni 20 godina. Prošle jeseni igrao je sjajno za Lokomotivu, nakon čega su ga priključili prvoj momčadi. Tijekom zimske stanke potpisao je ugovor i ušao u konkurenciju za sastav Marijana Vlaka. Ovaj 176 centimetara visoki i svega 65 kilograma teški desni branič našao je svoje mjesto u planovima bivšeg, ali i aktualnog trenera. Na dresu nosi broj 2, ali više voli igrati ofenzivno. Neki ga po igračim karakteristikama uspoređuju s Darijom Srnom.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • debeliXXL 22.03.2009.

    Antitalent za nogomet kao i svaki dinamovac,jedino mi je iskreno žao radi njegovog brata

  • samo_dinamo 22.03.2009.

    Sad se tek otkriva koliko je tom dečku bilo teško teško probiti se u životu. upravo zbog toga sam siguran da će jednog dana zaigrati i na najvišem nivou. Tomečak, svaka čast!

  • hrvoje123456 22.03.2009.

    Stvarno Divan Covjek

Komentiraj...
Vidi sve komentare