To je to što me zanima!

Domaći poraz Cavsa, Wade prvi put prvi strijelac lige

U srijedu je završen regularni dio NBA sezone. Šesnaest momčadi nastavljaju borbu za naslov prvaka u doigravanju koje započinje u subotu
Vidi originalni članak

Mnoge utakmice nisu u sebi krile rezultatski značaj, pa su tako zvijezde mnogih sastava u srijedu odmarale. Za Cleveland tako nisu igrali James, Williams, Ilgauskas i Smith, što je rezultiralo drugim domaćim porazom u sezoni. Philadelphia je nakon produžetka slavila 111-110 u Clevelandu te su ponovili ono što je tijekom mjeseci uspjelo samo LA Lakersima. Bostonov rekord iz sezone 1985/'86. tako je ostao netaknut. Te je sezone Boston ostvario na domaćem parketu 40-1 u regularnom dijelu, a LeBron i društvo su zastali na 39-2.
Ovom pobjedom je Philadelphia preskočila Chicago na Istoku te će kao šesti igrati protiv Orlanda u prvom krugu doigravanja. Chicago je, pak, poražen na svom parketu od Toronta (109-98), pa će u 1. kolu doigravanja na aktualnog prvaka Boston.
Čak i u posljednjoj utakmici regularnog dijela hrvatski košarkaš Roko Ukić nije dobio značajniju minutažu na parketu. Igrao je Ukić 13 minuta te postigao 8 poena uz četiri asistencije. Imao je šut iz igre 3-6 te 2-2 s linije slobodnih bacanja.

WADE PRVI STRIJELAC REGULARNE SEZONE
Dwyane Wade, najbolji igrač Miami Heata, nije igrao posljednje dvije utakmice regularnog dijela NBA lige, ali je ostao najbolji strijelac uoči doigravanja. Sa 30.2 poena u prosjeku Wade je ponio epitet najboljeg strijelca NBA lige, prvi put u karijeri.

Parovi prvog kruga doigravanja tako su:
Istok: Cleveland (1) - Detroit (8), Atlanta (4) - Miami (5), Orlando (3) - Philadelphia (6), Boston (2) - Chicago (7)
Zapad: LA Lakers (1) - Utah (8), Portland (4) - Houston (5), San Antonio (3) - Dallas (6), Denver (2) - New Orleans (7)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • god of war 16.04.2009.

    Go L.A Go!!!!!

  • JAX 16.04.2009.

    malo mi je zao clevelanda ipak su zasluzili oborit rekord

Komentiraj...
Vidi sve komentare