To je to što me zanima!

Dominantni Vettel do pobjede: Iza njega završila dva Lotusa

Druga je to pobjeda u ovoj sezoni za aktualnog svjetskog prvaka, koji na stazi u Bahreinu završio ispred dvojca u Lotusu. Drugi je bio Raikkonen, a treći Grosjean
Vidi originalni članak

Agresivnom vožnjom u prva dva kruga, u kojima je prvo izgubio drugo mjesto od Alonsa, a onda ga i vratio, te nakon toga uzeo Rosbergu prvo mjesto, Sebastian Vettel napravio si je odličan posao prema osvajanju četvrte utrke sezone, Velike nagrade Bahreina.

Druga je to pobjeda u ovoj sezoni za aktualnog svjetskog prvaka, koji je na stazi u Bahreinu završio ispred dvojca u Lotusu. Drugi je bio Finac Kimi Raikkonen koji je do novog odličnog rezultata došao odličnom taktikom. Naime, jedini je od vodećih uz Paula di Restu imao dva zaustavljanja u boksu.

Raikkonenov momčadski kolega Romain Grosjean do trećeg je mjesta došao u izravnom dvoboju na stazi protiv di Reste u Force Indiji. Francuz je Britanca uspio prestići u 52. krugu utrke.

I odluka o petom mjestu pala je pri samom kraju utkre. Na kraju je u ludoj završnici peti završio Lewis Hamilton, šesto Sergio Perez, a sedmi Mark Webber

Fernando Alonso danas definitivno nije imao svoj dan. U 7. krugu zbog problema s DRS-om morao je u boks. Do kraja utrke još je tri puta ulazio u boks, te se na kraju morao zadovoljiti osmim mjestom.

Nico Rosberg imao je pole-position, međutim već u 6. krugu morao je u boks, što mu je bio prvi od četiri ulaska. Na kraju je završio deveti. 

Jedan bod desetim mjestom osvojio je Jenson Button u McLarenu.

Nakon četiri utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 Sebastian Vettel vodi u ukupnom poretku vozača sa 77 bodova. Kimi Raikkonen je drugi sa 67 bodova, Lewis Hamilton treći s 50 bodova, a Alonso četvrti s 47 bodova.

U ukupnom poretku konstruktora vodi Red Bull sa 109 bodova. Lotus na drugom mjestu ima 93, a Ferrari na trećem 77.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • tvd_1 24.04.2013.

    Vettel <3

  • user_190565 22.04.2013.

    Nazalost, kao navijacu Ferraria, gade mi se ovi koji navijaju samo za Alonsa. Nema tu strasti prema crvenoj boji vec samo prema covjeku koji ima najvise afera (i najskupljih) od svih vozaca koji su ikada vozili. Zalosno. Vamos Felipe!

  • mcjvc1 22.04.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare