Dominantni Vettel do pobjede: Iza njega završila dva Lotusa | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 81

Dominantni Vettel do pobjede: Iza njega završila dva Lotusa

Dominantni Vettel do pobjede: Iza njega završila dva Lotusa
4

Druga je to pobjeda u ovoj sezoni za aktualnog svjetskog prvaka, koji na stazi u Bahreinu završio ispred dvojca u Lotusu. Drugi je bio Raikkonen, a treći Grosjean

VIDEO

Agresivnom vožnjom u prva dva kruga, u kojima je prvo izgubio drugo mjesto od Alonsa, a onda ga i vratio, te nakon toga uzeo Rosbergu prvo mjesto, Sebastian Vettel napravio si je odličan posao prema osvajanju četvrte utrke sezone, Velike nagrade Bahreina.

Druga je to pobjeda u ovoj sezoni za aktualnog svjetskog prvaka, koji je na stazi u Bahreinu završio ispred dvojca u Lotusu. Drugi je bio Finac Kimi Raikkonen koji je do novog odličnog rezultata došao odličnom taktikom. Naime, jedini je od vodećih uz Paula di Restu imao dva zaustavljanja u boksu.

Raikkonenov momčadski kolega Romain Grosjean do trećeg je mjesta došao u izravnom dvoboju na stazi protiv di Reste u Force Indiji. Francuz je Britanca uspio prestići u 52. krugu utrke.

I odluka o petom mjestu pala je pri samom kraju utkre. Na kraju je u ludoj završnici peti završio Lewis Hamilton, šesto Sergio Perez, a sedmi Mark Webber

Fernando Alonso danas definitivno nije imao svoj dan. U 7. krugu zbog problema s DRS-om morao je u boks. Do kraja utrke još je tri puta ulazio u boks, te se na kraju morao zadovoljiti osmim mjestom.

Nico Rosberg imao je pole-position, međutim već u 6. krugu morao je u boks, što mu je bio prvi od četiri ulaska. Na kraju je završio deveti. 

Jedan bod desetim mjestom osvojio je Jenson Button u McLarenu.

Nakon četiri utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 Sebastian Vettel vodi u ukupnom poretku vozača sa 77 bodova. Kimi Raikkonen je drugi sa 67 bodova, Lewis Hamilton treći s 50 bodova, a Alonso četvrti s 47 bodova.

U ukupnom poretku konstruktora vodi Red Bull sa 109 bodova. Lotus na drugom mjestu ima 93, a Ferrari na trećem 77.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 81

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner