To je to što me zanima!

Donna ima novog trenera: Ovaj Francuz zna kako se osvaja Grand Slam i postaje broj jedan

Kako je već prije tri tjedna procurilo u javnost, Vekić je u Rimu započela suradnju s novim trenerom, Samom Sumykom (53). Riječ je o Francuzu koji ima bogat trenerski pedigre na WTA Touru i, bitnije, zna kako se osvaja Grand Slam
Vidi originalni članak

Amerikanka Amanda Anisimova izbacila je Donnu Vekić u prvom kolu WTA turnira u Rimu, a kada se ondje već Osječanka nije ukazala u najboljoj formi, jest s novim licima u svom stožeru. Točnije, trenerskim licem.

POGLEDAJTE VIDEO: Donna Vekić i društvo na koncertu Gibonnija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako je već prije tri tjedna procurilo u javnost, Vekić je u Rimu započela suradnju s novim trenerom, Samom Sumykom (53). Riječ je o Francuzu koji ima bogat trenerski pedigre na WTA Touru i, bitnije, zna kako se osvaja Grand Slam i kako dovesti tenisačicu do svjetskog broja jedan.

Sumyk ima čak četiri trenerska Grand Slama, dva s Viktorijom Azarenkom (Australian Open, 2012. i 2013.) te dva s Garbine Muguruzom (Roland Garros 2016. i Wimbledon 2017.), Doduše, na Wimbledonu zbog rođenja djeteta nije bio s njom ta dva tjedna, već je Španjolki pratnja bila Conchita Martinez.

Uz Azarenku i Muguruzu, koje su pod njegovim vodstvom postale broj jedan, Sumyk je radio s Eugenie Bouchard, Anastasijom Pavljučenkovom i posljednje, po drugi put, s Verom Zvonarevom s kojom je bio na američkom dijelu Toura.

Dakle, na "papiru" Sumyk čak i jače zvuči od Torbena Beltza koji je Angelique Kerber usmjerio prema WTA tronu i tituli Grand Slam pobjednice, pa joj se vratio nakon dvoipolgodišnje suradnje s Vekić čiji završetak još uvijek nije posve razjašnjen. Beltz je, podsjetimo, u svom kratkom objašnjenju kazao da su se razmimoilazili u pogledu treninga i turnira, a Vekić se na to samo nasmijala uz poruku "prvi put to čujem".

Uglavnom, nakon Beltza, pod kojim je Donna zakoračila u Top 20 i prvo Grand Slam četvrtfinale, pridružio joj Nikola Nick Horvat s kojim je odradila američki dio, no to je ionako bila samo privremena suradnja. Sada sa Sumykom kreće u nove pobjede...

Idi na 24sata

Komentari 8

  • hajduk1976 16.09.2020.

    Donna ja volim Party Vekić

  • a disi ti 16.09.2020.

    Mozda bi i osvojila kad bi poradila na sebi i vise trenirala nego izlazila i naslikavala se svako malo

  • Trump Jong Un 16.09.2020.

    Učvrstila Dona kod mene svoju poziciju 😍

Komentiraj...
Vidi sve komentare