To je to što me zanima!

Došlo 300 Rusa: Uhićen zbog majice 'Nas i Srba 300 milijuna'

Zenitovi navijači stigli su se i okupati. Dva Rusa su uhićena, jedan zbog pirotehnike, a drugi jer je imao majicu s natpisom 'Nas i Srba 300 milijuna'.
Vidi originalni članak

Splitska policija ništa nije prepustila slučaju, ruski navijači su odmah po dolasku u Split izolirani na Benama, splitskom kupalištu u park šumi Marjan. Neki su se stigli i okupati. Glavnina je stigla zrakoplovom u splitsku zračnu luku Resnik nešto iza 13 sati i organizirano je u pratnji policije brzo napustila objekt. Ostatak je stigao kombijima i autobusima, uglavnom iz Venecije gdje su doputovali u jeftinijim aranžmanima. 

- Očekujemo 300-tinjak gostujućih navijača na utakmici, a jedan dio njih, koji se može smatrati ekstremnijom skupinom su od dolaska pod našim nadzorom - poručuje načelnik sektora policije policijske uprave splitsko-dalmatinske i dodao kako je utakmica ocijenjena susretom visokog rizika, te kako su pojačane ophodnje gradom, a igrači Zenita su pod stalnim policijskim nadzorom.

- Učinit ćemo sve, da svi koji dođu na utakmicu, s nje u miru i sigurno odu. Građani mogu biti mirni, neće ništa eskalirati prema katastrofičnim prognozama koje su se mogle pročitati na internetu. 

Do ranih popodnevnih sati u Splitu nije zabilježen niti jedan incident, no privedena su dva gostujuća navijača, zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava, a kod jednog je pronađena i srpska zastava sa četiri ćirilična slova s i majica 'Nas i Srba 300 milijuna'.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • joja1 05.11.2010.

    Daj ljudi vi ste jos nabrijani.Koga interesiraju navijac (rusi i srbi).Hajduk je izgubijo i to je ono sto je lose.

  • monkeybone 05.11.2010.

    Ma daj ljudi, pa primili ste se na klasičnu vijest iz trač-novina ! Srušiti i zapaliti Split ?!?! -...Ma , da ! pa ja sam Srbin , al Split je prelijep ! Vaš je, ja volim doći tamo ko turista i onda radi sigurnosti se vratiti među svoje (klasika) jer svakakvih idiota ima svuda !

  • gladijator 05.11.2010.

    I još se hvalite?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare