To je to što me zanima!

'Dosta, stisle me godine! Sad ću biti trener ili komentator...'

Cahill je u 21 godinu dugoj karijeri odigrao više od 500 utakmica. U Premier League je igrao 15 godina, a u reprezentativnu je mirovinu otišao nakon SP u Rusiji kao prvi strijelac u povijesti 'Soceroosa', sa 50 golova
Vidi originalni članak

Legendarni kapetan australske nogometne reprezentacije Tim Cahill objavio je kako u svojoj 39. godini odlazi u mirovinu te da se u budućnosti želi baviti treniranjem i sportskim komentiranjem.

Cahill je 15 godina igrao u engleskoj Premier League, za Millwall i Everton, a reprezentativnu je karijeru okončao prošle godine nakon svjetskog prvenstva u Rusiji kao prvi strijelac u povijesti 'Socceroosa', sa 50 golova.

Nakratko je prekinuo reprezentativnu mirovinu u studenome zaigravši za Australiju u oproštajnoj utakmici protiv Libanona, mjesec dana nakon što je potpisao ugovor s indijskim klubom Jamshedpur FC.

Za australski 'Optus Sport' je na pitanje želi li i dalje nastaviti igrati na klupskoj razini odgovorio ovako:

- Ne, ja sam star za nogomet. Volio bih igrati, ali me zanima TV. Počet ću se školovati za trenera, provodit ću vrijeme s obitelji i malo se odmarati.

Nakon što je igrao za Everton u Premier League, Cahill je proveo tri sezone u MLS klubu New York Red Bulls, a onda je prešao u kinesku Super League gdje je nosio dresove Shanghai Shenhua i Hangzhou Greentowna.

Vratio se u Australiju 2016. kada je počeo igrati za Melbourne City, a onda se prošle godine u siječnju vratio u Englesku i zaigrao za trećeligaša Millwall.

- Sjajno je igrati nogomet na četiri kontinenta. Imao sam stvarno sjajnu karijeru i zahvalan sam na tome. Ja sam netko tko jako cijeni igru i uzet ću si vremena da naučim više. Treniranje je nešto što mi je definitivno na horizontu - rekao je Cahill koji je u svojoj 21 godinu dugoj blistavoj karijeri odigrao više od 500 utakmica.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 30.03.2019.

    Mirno ti more legendo!

  • JM 29.03.2019.

    Lik visok metar i žilet, ali svaki zračni duel je bio njegov. Strašno drag igrač

  • BOGOLJUB ATEJISTA 29.03.2019.

    Di žuriš. Pomalo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare