To je to što me zanima!

DPA: Hrvatski nogometaši slušaju ultranacionalista

Njemačkak novinaska agencija DPA objavila je da izbornik Slaven Bilić svojim igračima pušta pjesme Thompsona, "hrvatskog ultranacionalista"
Vidi originalni članak

Igrači su bili nezadovoljni kad sam ušao u svlačionicu, morao sam ih tjerati da pjesmom slave pobjedu. Pustio sam im Thompsonovu 'Lijepa li si’, rekao je izbornik Bilić nakon utakmice s Austrijom. I to je bilo dovoljno da Nijemci "zaključe" da Bilić svojim igračima pušta ultracionalističke pjesme iako pojma nemaju o čemu pjesma govori.
Novinska agencija DPA izvukla je sve moguće detalje koji bacaju ružno svjetlo na ovaj događaj. Tako su naveli kako pjesme Marka Perkovića Thompsona veličaju ustaški pokret, koji je "podupirao nacistički režim i bio na čelu države u vrijeme Drugog svjetskog rata, a za to vrijeme ubijene su tisuće Srba, Židova i Hrvata.
Agencija DPA nije znala o kojoj se pjesmi radi, čak je i Thompsona nazvala "ultranacionalističkim rock bandom", afera je pokrenuta. Naveli su i podatak kako se židovski centar "Simon Wiesenthal" žalio predsjedniku države na neke Thompsonove izjave, da je njegov koncert u Koruškoj morao biti otkazan zbog straha od nereda pa čak i to da ga je na utakmicu Poljska - Njemačka pozvao austrijski ekstremni desničar Jörg Heider.
Nijemci ističu i kako prije svake domaće utakmice hrvatske reprezentacije svira njegova pjesma "Lijepa li si", no uoči utakmice protiv Izraela to se nije dogodilo. Nakon svega, pitanje je samo je li to počeo "medijski rat" ili Nijemci ovako nešto stvarno smatraju problemom...

Idi na 24sata

Komentari 12

  • marnisk91 15.06.2008.

    Mi smo Njemcima pokazali kako se igra nogomet,a nitko neće našim nogometašima određivat šta će slušat...LJEPŠU PJESMU BILIĆ NIJE MOGAO NAĆI...

  • gunnerica_4 09.06.2008.

    vec smo se dovoljno osramotili na utakmici sad jos i ovo,pa mogli su barem neku normalnu pismu kao srce vatreno ili nes tako a ne ovoga majmuna ma....

  • mare_1996 09.06.2008.

    omg....pa kaj ljudi misle ko je thompson???pa on nije zločinac niti ustaša ni nacist ni ništa nego hrvatski domoljub a u tom ništa nij eloše!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare