To je to što me zanima!

Dr. Brozičević: Pletikosa i Modrić su predivni momci

Liječnica Vlasta Brozičević mnoge je poznate hrvatske sportaše “vratila u život”. Ona već više od 20 godina vodi rehabilitacijsku kliniku u Selcu
Vidi originalni članak

Vjerojatno ne postoji hrvatski sportaš koji barem jedanput nije bio kod nje. I barem dio sportskih uspjeha  Hrvatska može zahvaliti liječnici Vlasti Brozičević. Više od 20 godina ta žena nevjerojatne energije u Selcu ima kliniku za rehabilitaciju gdje su se od ozljeda oporavljali Janica i Ivica Kostelić, Šuker, Pletikosa, Modrić, Filip Ude... A ovaj možda i nikad ne bi osvojio olimpijsko srebro da nije bilo liječnice Brozičević. Naime, nekoliko mjeseci prije Olimpijskih igara naš je gimnastičar zbog ozljede zgloba morao na operaciju i u tom slučaju Peking bi za njega bio izgubljen. Jedina nada su bile terapije, a i to je bilo pod velikim upitnikom. Otputovao je u Selce, stručni tim na čelu s liječnicom Brozičević iz dana u dan je radio s njim i osposobio ga za natjecanje.
- Ude je jedan predivan dečko i jako sam sretna zbog njega. Nakon što je osvojio srebro, nazvao me i rekao da će doći. Mislila sam isprva da dolazi na pregled, a on se pojavio s bocom vina u ruci Srebrna berba te ovom slikom zahvale - rekla je liječnica, koja je zaslužna za produljenje karijere mnogih naših sportaša.
Na spomen Janice Kostelić, ostala je bez teksta, samo kratko rekla:
- Janica je Janica. Nevjerojatna je.
Sad kad je najbolja hrvatska sportašica svih vremena u mirovini, liječnici Brozičević ostao je samo Ivica, koji je nekoliko puta bio u Selcu.
- Ivica Kostelić četiri puta je operirao ligamente križnog koljena, situacija s njim je jako opasna.
Na pitanje je li mu iduća slična ozljeda kraj karijere, liječnica Vlasta Brozičević je rekla:
- Neću to reći na taj način, ali znam samo jedan slučaj da je netko pet puta operirao križne ligamente istog koljena. Ali sve je moguće.
Nedavno su u Selcu bili i nogometaši Stipe Pletikosa i Luka Modrić.
- Oni su predivni dečki i nevjerojatni sportaši. Oni su... kako se ono kaže... Najradije bi ih posvojila.
Bez obzira na sve što su ona i njena klinika napravili za hrvatski sport, liječnica Brozičević želi ostati daleko od svjetla pozornice.
- Ne volim baš pričati o sebi, pričajmo o sportašima - skromno je rekla.
Nije ni trebala pričati, jer oni širom svijeta “pričaju” za nju.

U SELCU NI KOSTELIĆ NIJE ZVIJEZDA...
Onog trenutka kad dođu na oporavak u kliniku Selce i najveće sportske zvijezde postaju samo obični ljudi. Liječnica Brozičević ne dijeli pacijente na bogate i siromašne, uspješne ili ne, nego na zdrave i bolesne. Tako obični ljudi vide vrhunske sportaše kako se bore s ozljedama, što ih nerijetko dodatno motivira da se oporave. A sportaši shvate da je mnogima puno teže nego njima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Puno Dajem Vladi 05.01.2010.

    ipak su dalmatinci ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare