To je to što me zanima!

Draga, smanjio sam veznjaka: Modrić je za njega "košarkaš"

Marcin Garuch (23) veznjak je poljskog trećeligaša Miedz Legnice. Visok je samo 155 cm. Suparnički navijači često pričaju viceve o njemu, no kad ga vide kako igra
Vidi originalni članak

Često čujemo kako se suparnički navijači šale kako za nas igra dijete predsjednika kluba. No kad ga vide kako igra, vrlo brzo promijene mišljenje i ispričaju se, rekao je suigrač Marcina Garucha (23), veznog igrača poljskog trećeligaša Miedz Legnice koji je visok samo 155 centimetara. 

Časopis FourFourTwo objavio je priču o omalenom igraču kojeg bi s visoka gledali i Lionel Messi, Luka Modrić ili Iniesta. Svi su od njega viši 15-ak centimetara.

- Stalno slušam o svojoj visini. Nasreću, nisam još sreo trenera koji je rekao kako ne bih trebao igrati nogomet jer sam prenizak - kaže Marcin koji je vjerojatno najniži profesionalni igrač Europe. No to ga ne smeta. 

- Ma on je mali igrač velikoga srca. Često se šali na svoj račun. Kad ga čuva puno viši igrač, on se okrene prema nama i kaže: "Uh, stvarno sam nizak" - rekao je branič Miedza Adrian Woznicka.

Marcinu je san zaigrati u prvoj poljskoj ligi. Njegov klub je treći na ljestvici i korak je do promocije u drugu ligu i omaleni veznjak na dobrom je putu prema ostvarivanju svog sna. Ako mu i nedostaje koji centimetar, samopouzdanje je nešto čega mu ne manjka. 

- Vjerojatno nema ovako niskih igrača poput mene, ali mislim da je to privilegija, zasigurno nije nešto zbog čega bih izgubio vjeru u sebe - dodao je Marcin.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • user_99110 01.02.2012.

    Neka ga,samo naprijed!!!! Ruganje je za stoku.

  • Davor_92 01.02.2012.

    ovaj bi se dobro snašao u Barceloni

  • brgljec 01.02.2012.

    izgleda kao špiljski čovjek hahhaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare