To je to što me zanima!

Dragovoljac ide u kvalifikacije, Zadar se vraća u Drugu HNL

Hrvatski Dragovoljac izgubio je od Varaždina i igrat će kvalifikacije protiv Splita, Solin se spasio i ostao u Drugoj HNL, a Zadar je izborio povratak u drugu ligu, no čeka još licenciju
Vidi originalni članak

Borba za ostanak u 2. HNL bila je iznimno zanimljiva u posljednjem kolu, a na kraju su čak tri momčadi sezonu završile s istim brojem bodova pri dnu tablice.

Za potvrdu ostanka, Solin je na domaćem terenu trebao pobjedu protiv Sesveta i domaća momčad je odlično otvorila susret, već nakon 35 minuta vodila s 2-0, a golom Pavlinovića u 52. minuti povela s 3-0. Međutim, Tomić je autogolom u 81. minuti smanjio zaostatak gostiju, a potpuno neizvjesnost vratio je Maloča iz kaznenog udarca u prvoj minuti sudačke nadoknade. No, ostalo je 3-2 i spas Solina.

Solin je pobjedom osigurao ostanak, a u kvalifikacije poslao Hrvatski Dragovoljac koji je izgubio od Varaždina 1-0. Isti broj bodova kao Solin i Dragovoljac, imala je momčad Lučkog koja je golovima Ikića i Knezovića s 2-0 bila bolja od Dugopolja. Osim Lučkog, iz lige ispada i Novigrad koji je u gostima s 3-2 poražen od Šibenika.

Prvak je Gorica koja u nedjelju igra protiv Dinama 2.

Dragovoljac bi pak kvalifikacije za ostanak trebao igrati protiv Splita, Zadar bi trebao izravno u Drugu ligu, no to je upitno jer još čeka odobrenje licencije za 2. HNL.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • plutarh 27.05.2018.

    možda je meni nešto promaklo !?...ali ako iz druge lige ispadaju tri kluba pa umjesto njih ulaze po jedan iz treće jug, zapad i istok....pa dakle ispadaju Novigrad i Lučko ...onda bi izravno bez kvalifikacija trebao ispasti i Dragovoljac a umjesto ta tri bi trebali upasiti izravno - Osijek ili BSK (istok), Vinogradar ili Opatija (zapad)...ako imaju licence ... i Zadar (jug) , pošto su Croatia i Primorac odustali.... ali ne vidim na koju foru bi tu trebao biti i Split !?...koliko ih to onda ulazi s Juga ?

  • kele2 20.05.2018.

    Zadar nije trebao uci ali je usao jer Biograd i croatia nemaju uvjete neznan bas oce li se zadrzati

  • Hary_1 20.05.2018.

    Dakle dragovoljac nisu spasili otac i sin. Inače po mom skromnom mišljenju Pamić je teška prevara od trenera, a Perković je uništio pristojan klub, koji je trebao biti solidan i stabilan drugoligaš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare