To je to što me zanima!

Morgenstern ozlijedio glavu pri padu, život mu nije ugrožen

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Thomas Morgenstern prebačen je hitno u bolnicu nakon teškog pada na treningu u Austriji. Skijaš ima teže ozljede glave, ali je pri svijesti i život mu nije u opasnosti
Vidi originalni članak

Thomas Morgenstern (27) hitno je prebačen u bolnicu nakon stravičnog pada na treningu u austrijskom Tauplitzu.

Trostruki olimpijski prvak izgubio je ravnotežu tijekom probnog skoka na brdu Kulm gdje će skijaši skakači za vikend otvoriti sezonu skijaških letova.

- Može micati rukama i nogama. Priseban je - rekao je liječnik austrijske reprezentacije Herbert Leitner.

Austrijanac se odrazio s rampe i odmah se vidjelo da to neće dobro završiti. Nalet vjetra potpuno ga je izbacio iz ravnoteže, a Morgenstern je svom silinom s preko 100 km/h udario u snijeg. Nakratko je izgubio svijest, ali je kasnije došao k sebi.

Prve informacije iz bolnice u Salzburgu su ohrabrujuće, a o Morgensternovom stanju medije je obavijestio liječnik Josef Obrist. 

- U kritičnom je stanju, ali ga stalno nadziremo. No nije u životnoj opasnosti - rekao je Obrist, koji nije htio usporediti ozljede s onima Michaela Schumachera.

- Morgenstern je pri svijesti i daje svjesne odgovore. Bit će na promatranju sljedećih 72 sata, rizik takve ozljede glave je da se stanje može pogoršati jer postoji mogućnost krvarenja - dodao je šef intenzivne njege salzburške bolnice Wolfgang Voelckel.

Morgenstern je prije tri tjedna također pao te se ozlijedio. U Titisee-Neustadtu je prilikom nezgodnog pada slomio prst. 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • robert77- 11.01.2014.

    I onda je MMA brutalan sport.Kad se tamo neko ozljedi svi pisete da to nije sport,nije ni ovo,trebo je otvorit padobran i ne bi mu se to desilo.

  • basketgirl 10.01.2014.

    grozan pad :/ ... bar nije u životnoj opasnosti ,... brzo ozdravljenje...

  • Ahileja 10.01.2014.

    Svi koji gledaju upravo se boje takve nezgode, koje su na sreću rijetke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare