LIVE UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 386

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Ljetni prijelazni rok ,
Sortiranje događaja
VASILJ STIŽE U ŠIBENIK

Jakov Anton Vasilj (22) novi je igrač Šibenika!

Jakov Anton Vasilj rođen je u Zadru 2. lipnja 2002. godine. Vasilj u redove Narančastih dolazi iz zagrebačkog Dinama te igra na poziciji veznjaka. Prve nogometne korake učinio je u rodnom Zadru nakon kojeg odlazi u Hajduk. U Hajduku boravi do 2017. godine kada prelazi u Dinamo.

U zagrebačkom klubu nastupao je za drugu momčad te brusio svoju nogometnu formu na posudbama u Dubravi TK i Lokomotivi. Za Lokomotivu je upisao 33 nastupa uz 3 pogotka. Simbolično, svoj debitantski nastup za seniorsku momčad Dinama odigrao je upravo protiv Šibenika.

Nažalost, u jednom trenutku ozljeda je udaljila Vasilja s nogometnih terena i usporila razvoj karijere. Nakon oporavka pridružio se Dubravi Tim Kabel. Uslijedilo je potpisivanje ugovora sa Šibenikom na dvije godine. Vjerujemo da će mu vrijeme provedeno u Šibeniku omogućiti potpuni razvoj potencijala i uspješne sportske trenutke na obostrano zadovoljstvo.

Osim Vasilja, Šibenik se pojačao i s Brunom Zdunićem (23). U redove narančastih stiže iz Dugopolja, a igra na poziciji krilnog napadača. Karijeru je započeo u NK Zagreb, nakon kojeg odlazi u omladinski pogon Lokomotive. U Lokomotivi zavrjeđuje poziv u U-19 reprezentaciju Hrvatske, gdje postaje i kapetanom.

U svojoj karijeri osim za Zagreb i Lokomotivu, Zdunić je nastupio za Željezničar, Sesvete, Dragovoljac te Dugopolje. Svoje najsjajnije trenutke u karijeri ostvario je upravo u Dugopolju gdje je prošle sezone u 29 nastupa upisao 10 pogodaka te je jedan od najzaslužnijih faktora za ostanak Dugopoljaca u drugoligaškom rangu

BIVŠI BEK 'BILIH' U GORICU

Dini Mikanoviću (30) istekao je ugovor s Hajdukom i kao slobodan igrač potpisao je za Goricu. Nudili su se desnom beku kao opcije još Šibenik i Osijek. Tražeći novi klub, trenirao je s igračima HNK Mladosti iz Cernika, koja se natječe u 1. ŽNL Brodsko-posavske, odnosno klubu šestog ranga po hijerarhiji.

U Hajduk se vratio u siječnju 2022. godine u transferu iz kazahstanskog Kairata. Za "bijele" je upisao 101 nastup te osvojio tri trofeja Hrvatskog nogometnog kupa. Postigao je tri pogotka te upisao osam asistencija.
 

BRAZILAC U BVB?

Brazilski desni bek Yan Couto (22) vruća je roba na tržištu. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Gironi, a sad se vratio u Manchester City.

Couto želi napustiti "građane", ali Borussija Dortmund nipošto ne želi platiti 40 milijuna eura, koliko iznosi igračeva izlazna klauzula. Pregovori BVB-a i Manchester Cityja su u tijeku.

HUMMELS U BOLOGNU?

Mats Hummels (35) završio je svoju epizodu u Borussiji Dortmund i u potrazi je za novim klubom. Za njegove usluge zainteresirana je Bologna, koja mu je poslala ponudu. Tu informaciju potvrdili su iz talijanskog kluba.

HODŽA U EMIRATIMA?

Rijeka je europsku sezonu započela remijem (0-0) u Rumunjskoj. Od hrvatskog viceprvaka više se očekivalo u dvoboju s rumunjskim drugoligašem.

- Nije to bilo sasvim loše, ali nedostajalo nam je odlučnosti. Kao da igrači misle da će netko drugi, a neće nitko drugi. Napadači već nekoliko utakmica nisu zabili gol - rekao je Željko Sopić koji mora pronaći novog lidera u svlačionici.

Rijeka je tijekom ljeta ostala bez četiri lidera i najstarija igrača (Mitrović, Dilaver, Marić i Pjaca), a mogla bi i bez još jednog važnog igrača. Al Jazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ponudila je tri milijuna eura za veznjaka Veldina Hodžu (21), javlja Germanijak.

Komentari 386