To je to što me zanima!

Drama u Draženovom domu: Cedevita je srušila Budućnost!

U prvoj polufinalnoj utakmici ABA lige Cedevita je u Draženovom domu bila bolja od crnogorske Budućnosti s 90-83. Momčad Slavena Rimca nadigrala je Repešine izabranike i ima korak prednosti u borbi za finale
Vidi originalni članak

Cedevita krš i lom, pogledajte semafooooor, orilo se Draženovim domom nakon sjajne utakmice Cedevite i Budućnosti. I da, navijači su s velikom radošću pogledali semafor jer je Cedevita srušila moćnu Budućnost, aktualnog prvaka ABA lige i Euroligaša sa 90-83 u prvoj polufinalnoj utakmici ABA lige. Cedevita je angažiranije i puno bolje ušla u utakmicu, borili su se do zadnje kapi znoja, a to se naravno uvijek isplati. Fantastična utakmicu su odradili, Slaven Rimac, ali i 5 tisuća gledatelja koji su gledali utakmicu u Draženovom domu, mogu biti prezadovoljni viđenim.

Očigledno nabrijani James Bell krenuo je u prvoj četvrtini žestoko na bivše suigrače iz Cedevite. Rešetao je nemilo Amerikanac i bez milosti utrpao je tri trice bivšoj momčadi i odveo aktualne prvake na plus šest na samom početku utakmice. Gosti su izgledali puno nabrijaniji i fizički dominantniji, što se vidjelo i na skokovima. No, ulaskom Ramljaka Cedevita je dobila na agresivnosti. Napokon se upalio i Pullen koji je svojim koševima i osigurao Vitaminima prednost od 21-18 na kraju prve četvrtine. 

S velikom borbenošću ušlo se i u drugu četvrtinu, a prednjačili su Stipanović i MVP lige Bitadze. Frcale su iskre n sve strane, a sve je kulminiralo kada je Bitadze žestoko zakucao na način 'in your face', i krenuo prema centru Cedevite agresivno. Suci su ga spriječili i nagradili ga s osobnom. Možete misliti je li bio sretan. Po ugledu na njih zakačili su se i Barović i Žganec, a Rimac ga je smirio izvadivši ga iz igre. Previše nervoze je bilo na obje strane, a klupa domaćina je dobila čak tri tehničke zbog prosvjeda koje su suci osudili neukusnim.

Previše je soliranja bilo, Cobbs s jedne, a Cole s druge strane. Dojma smo da je Cedevita puno teže dolazila do koševa, morali su se pošteno namučiti za svaki poen, u odnosu na Budućnost koja je, da budemo iskreni, kvalitetnija od Cedevite na svim pozicijama. Naravno, razlog leži u fantastičnoj obrani gostiju na čelu s kondicijskim čudom Clarkeom koji može čuvati igrača na bilo kojoj poziciji. Igralo se koš za koš sve do kraja četvrtine, uz puno prekršaja i slobodnih bacanja, koja su bila jedini način za zabiti koš. Na kraju su igrači Jasmina Repeše otišli na predah s prednošću od 38-37.

Nijedna momčad se nije predavala, i dalje se igralo na nož i na rubu prekršaja. Doslovno koš za koš, razlika bi uvijek bila oko 2, 3 poena. E onda je došla šesta minuta u trećoj četvrtini i Rimac je uveo raspoloženog Pullena. Bio je to šou bivšeg igrača Philadelphije, sipao je dvice jednu za drugom, asistirao svojim suigračima uz sjajnu atmosferu u Draženovom domu. Jasmin Repeša nemoćno se derao na svoje igrače, Pullen je bio nezaustavljiv i odveo je Vitamine na najveću prednost od osam razlike. Uspjeli su gosti to smanjiti na minus šest do kraja četvrtine.


 
Igrači Slavena Rimca su puno žešće i nabrijanije ušli u zadnji dio utakmice na krilima sjajnih navijača. Nisu ispuštali prednost koju su marljivo stvarali u trećoj četvrtini, držali su prednost od šest razlike. Ali tu je došlo na vidjelo koliko je Cedevita ovisna o Pullenu. Izašao je iz igre, zaštopao se napad njegove momčadi, a to je iskoristio Gordić koji je sve pozabijao, što god je dobio. Imali su kontru za potpuno se približiti, ali promašili su čak tri pokušaja u jednom napadu! Fantastičnom obranom su ih Vitamini natjerali na to. Kako se kaže, nakon truda slijedi i nagrada, e ta nagrada je stigla u liku Cooka koji je zakucao tricu za veliko slavlje brojnih navijača koji su došli podržati Cedevitu. 

To je definitivno bio trenutak koji je domaćinima utabao put prema velikoj pobjedi protiv aktualnog prvaka ABA lige. Pullen se ugasio u zadnjoj četvrtini, ali zato se na vrijeme upalio odlični Cobbs koji je sa slobodnim bacanjima, pa onda i s tricom zapečatio sudbinu Euroligaša za veliku pobjedu od 90-83. Najbolji kod Cedevite bio je sjajni Cobbs sa 23 košem, dok je Pullen dodao 20. Kod Crnogoraca najbolji je bio Clark sa 23 poena. 

Iduća utakmica igra se u nedjelju u Morači u Podgorici, a Cedevita je povela s 1-0 u pobjedama.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 26.03.2019.

    cedevita jak tim vec godinama svaka im čast ,igraju lijepu košarku

  • Judita👥 25.03.2019.

    Oprostite,ali što je tu čudno,za Cedevitu?

  • Boston Celtics 1986 25.03.2019.

    Jasko fijasko smjesan trener!!!gajz be smart 🤭

Komentiraj...
Vidi sve komentare