To je to što me zanima!

Drama u finalu: Neymar donio Brazilcima zlato na Maracani!

Za razliku od prije dvije godine, Nijemci ovaj put nisu bili pobjednici u Brazilu. Domaćini su ih svladali u finalu nakon jedanaesteraca 6-5. Jedini penal promašio je Nils Petersen
Vidi originalni članak

Brazilska nogometna reprezentacija prvi je put osvojila zlatnu olimpijsku medalju. Zvuči nevjerojatno, ali doista je istinito. "Carioce" su do velikog uspjeha došle pobijedivši Njemačku na Maracani nakon raspucavanja s bijele točke 6-5 (1-1).

Domaćini su poveli u 27. minuti golom njihova najboljeg igrača i kapetana Neymara iz briljantno izvedenog slobodnog udarca, a Nijemci su izjednačili u 59. minuti. S desne strane ubacio je Jeremy Toljan, a poentirao Max Meyer.

S obzirom da do kraja osnovnog dijela utakmice, ali i produžetaka nije bilo golova, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Svi su bili nepogrešivi do pete serije (kod Nijemaca Ginter, Gnabry, Brandt i Sule, kod Brazilaca Renato Augusto, Marquinhos, Rafinha i Luan).

A onda se negdje moralo prelomiti. Tragičar u njemačkim redovima zove se Nils Petersen. Igraču Freiburga penal je skinuo brazilska jedinica Weverton, a pobjednički penal za domaćine realizirao je tko drugi nego Neymar.

Treće mjesto i brončanu medalju na olimpijskom nogometnom turniru osvojila je Nigerija pobjedom nad Hondurasom 3-2.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • dadomatos 21.08.2016.

    Neymar se rasplako jer nije dobio oskar za sve simulacije,a toliko je truda uložio i satove glume!

  • strmi007 21.08.2016.

    pa to nisu istine

  • crozgubi 21.08.2016.

    Meni su bila dva penala sumnjiva u izvođenju. Ja bi ih ponavljo

Komentiraj...
Vidi sve komentare