To je to što me zanima!

Dramatična finala i iznenađenja na stolnoteniskom spektaklu u Zagrebu! Iduće godine u - Areni?

Finala u obje konkurencije odlučena su u sedmom setu, a publika je u Domu sportova uživala u majstorijama kineskih, japanskih i korejskih igrača i igračica
Vidi originalni članak

U finalima stolnoteniskog WTT Contender turnira "Zagreb Opena" održanog u Domu sportova poraze su pretrpjeli ovogodišnji svjetski prvaci kako u ženskoj tako i u muškoj konkurenciji.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kod stolnotenisačica bolja od svjetske prvakinje Kineskinje Yingshe Sun bila je Japanka Miu Hirano sa 4-3 (4-11, 11-9, 6-11, 11-7, 7-11, 14-12, 11-6), dok je kod stolnotenisača u kineskom obračunu Gaoyuan Lin nadigrao svjetskog prvaka Zhendonga Fana također sa 4-3 (11-9, 6-11, 15-13, 12-14, 6-11, 11-9, 11-9).

Gaoyuan Lin nije uspio do dvostruke krune u Zagrebu jer je u finalu muških parova sa svojim partnerom Jingkunom Liangom izgubio od sunarodnjaka Licena Yuana i Shidonga Lina. Yuan i Lin su bili uspješniji sa 3-1 (11-9, 13-11, 10-12, 11-4).

Naslov u konkurenciji ženskih parova bile su svjetske doprvakinje Yubin Shin i Jihee Jeon iz Južne Koreje koje su u finalu sa 3-2 (11-6, 8-11, 8-11, 12-10, 11-8) svladale Kineskinje Weishan Liu i Tianyi Qian.

Bio je to jedan od jačih stolnoteniskih turnira koji su se održali u Hrvatskoj.

- Ovo je bio težak meč, obojica smo igrali jako dobro. Nisam previše razmišljao o suparniku prije meča, samo sam se htio prepustiti i igrati. U ovom susretu sam odigrao mnogo prekrasnih udaraca, bilo je naporno, ali sam na kraju i profitirao - kazao je Lin Gaoyuan.

Kod djevojaka Japanka Miu Hirano je napravila pravi podvig. Lani je ovdje bila druga, sada se popela stepenicu više i osvojila turnir. Sun je ove godine osvojila vrlo jake turnire u Singapuru i Xinxiangu, kao i SP u Durbanu, Zagreb je trebao biti njezina šesta titula na WTT turnirima, ali na kraju se veselila Japanka. Rezultat koji svakako neće lijepo odjeknuti u Kini.

- Bila sam dobro pripremljena na dvoboj sa Sun Yingshom. Posljednji put kada sam igrala s njom, prije nekih pet godina, nisam bila dobra u odlučujućem setu. Za razliku od tada sada sam bila vrlo dobra u odlučujućim poenima. Pa čak kada sam ispustila vodstvo od 10:6 u šestom setu. Nakon tog seta nisam izgubila vjeru u pobjedu i zato sam presretna - istaknula je Miu Hirano.

Vijest je da i u ženskim parovima Kineskinje nisu uzele zlato, već su to ostvarile Korejke, Shin Yubin i Jeon Jihee.

- Iako je ovo bio težak meč za nas pobijedile smo zato što smo se odlično nadopunjavale. Naravno, težit ćemo da ubuduće budemo još bolje. U posljednje vrijeme smo igrale s mnogo suparnica s različitim stilovima igre što nam je puno pomoglo da budemo bolje. Također, imamo poseban stav po pitanju kineskih suprnica gdje svaki put želimo upiti što više znanja od njih i gdje uvijek moramo paziti na mnogo sitnih detalja - kazale su Korejke Shin i Jeon.

Muškim finalistima odnosno pobjednicima nagrade su uručili Qi Qianji, kineski veleposlanik u RH, i Zoran Primorac, predsjednik HSTS-a. Najboljim u ženskoj konkurenciji nagrade su uručili Damir Bakić, predsjednik Odbora za obrazovanje i sport, koji je u ovom slučaju bio ispred gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića te Renato Čengić, direktor HSTS-a. Najboljim ženskim parovima nagrade su uručili Vjekoslav Šafranić, predsjednik ZSS-a i Dragan Knežević, član Izvršnog odbora HSTS-a, dok su muškim parovima nagrade uručili Mirela Šikoronja Ivančin i Goran Petrović, članovi Izvršnog odbora HSTS-a.

Sljedeće godine WTT Contender Zagreb će se igrati na drugoj lokaciji, a to bi trebala biti Arena. Naime, Dom sportova bi za koji mjesec trebao u temeljitu obnovu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare