To je to što me zanima!

Druga pobjeda Semenye u Finskoj nakon povratka...

Južnoafrička srednjeprugašica Caster Semenya pobijedila je i u svojoj drugoj povratničkoj utrci na 800 metara nakon gotovo jednogodišnje pauze
Vidi originalni članak

U nedjelju je 19-godišnja atletičarka slavila u slabašnoj konkurenciji mitinga u finskom Lapinlahtiju otrčavši 800-metarsku dionicu za dvije minute, dvije sekunde i 41 stotinku. Bila je gotovo dvije sekunde brža od vlastitog rezultata ostvarenog u četvrtak u Lappeeranti, ali i dalje sedam sekundi sporija od vlastitoga i nacionalnog rekorda, kojim je došla do zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Berlinu prošlog ljeta. Otad nije trčala zbog poznatog skandala oko utvrđivanja njezina spola.
- Za mene je utrka bila prilično teška a tempo brz. Trčala sam znatno brže nego prije tri dana, tako da sam superzadovoljna tom činjenicom. Početi s 2:04 i nakon toga odmah skočiti na 2:02 sasvim je dobro – rekla je Semenya, dok je njezin trener Michael Seme dodao:
- Još uvijek Caster nema brzinu. Dalek je put do povratka na staro. No, sve ide prema mom planu.
Semenya se sada vraća u Južnoafričku Republiku gdje će nastaviti pripremati se za nastavak sezone. Njezin menadžer Jukka Harkonen najavio je povratak na europske atletske mitinge u kolovozu, ali nije otkrio na kojima će njegova štićenica nastupiti.
Vrhunac sezone Semenya planira za Igre Commonwealtha koje u New Delhiju počinju trećeg listopada.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Harun32 18.07.2010.

    Eto konkurencije Boltu... :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare