To je to što me zanima!

Dudka: Hrvatska je sjajna i jedan je od favorita Eura

Vezni igrač poljske reprezentacije Dariusz Dudka jako cijeni hrvatske igrače, a osobito Modrića za kojeg kaže da je srce i duša naše momčadi
Vidi originalni članak

U paru s Mariuszom Lewandowskim, igrač Wisle iz Krakowa Dariusz Dudka čini neprelazni duo u veznoj liniji Poljske reprezentacije. Izbornik Leo Beenhakker sa njima dvojicom na terenu dobio je zid pred obrambenom četvorkom, koji 'razara' i zaustavlja gotovo sve protivničke napade.
I dok se Lewandowski zna priključiti i napadu, Dudka je tipičan defanzivac koji obavlja sve povjerene zadaće. Njemu će Beenhakker vjerojatno povjeriti i odgovoran zadatak "davljenja" Kranjčara i Modrića, "gušenje" kreacije našeg veznog reda.
- Hrvatska je sjajna momčad, jedan od favorita na Euru i teško je posvetiti pozornost na samo jednog ili dva igrača. Hrvatski vezni red prepun je zvijezda - brani se Dudka, koji od svih igrača Hrvatske ipak najviše cijeni Luku Modrića.
Isprva se nije mogao sjetiti njegova imena, no onda se snašao.
- Onaj što je sad potpisao za Tottenham je srce i duša vaše momčadi - kaže i dodaje kako se momčad koja glatko pobijedi Engleze na Wembleyu mora i te kako respektirati.
Premda mnogi ne vole prognoze, Dudka je spremno, pozirajući sa primjerkom 24sata u rukama, najavio kako Poljska i Hrvatska sigurno prolaze u drugi krug.
- Nemojte misliti da to govorim samo zato što ste iz Hrvatske. Za mnoge će to biti iznenađenje, no ja zaista vjerujem kako ćemo i mi i vi u drugi krug.

DUDKA: I MI SMO MORALI ZABITI VIŠE

Dudku je zanimalo što piše na fotografiji ispod slike izbornika Slavena Bilića, a kad je čuo kako izbornik kaže da smo trebali protiv Moldavije više zabiti, nasmijao se i rekao.
- I mi smo morali zabiti više Makedoncima i Albancima.




Idi na 24sata

Komentari 1

  • Consigliere 29.05.2008.

    ajde dudka dudaj negdje drugdje

Komentiraj...
Vidi sve komentare