To je to što me zanima!

Dudu u igru ušao s klupe i asistencijom probio Grke...

Arsenal je na Emiratesu pobijedio Olympiacos 2-0. Eduardo da Silva počeo je utakmicu na klupi, a čim je ušao asistirao je Robinu van Persieju
Vidi originalni članak

Ponovno je Arsenal bio onaj pravi, cijelo vrijeme igralo se na Olympiacosovoj polovici, ali po tko zna koji put pokušali su s loptom ući u gol. Da nije te njihove dugogodišnje boljke, utakmica bi vjerojatno završila i prije nego što je počela jer je Arsenal od samog početka napadao, pleo mrežu oko grčkoga gola, ali u konačnici ništa od toga nije bilo. Ili su Olympiacosovi braniči nekako uspjeli izbiti loptu ili je jučer čudnovati golman Nikopolidis to uspio obraniti.
Arsene Wenger još jedanput je Van Persieju dao prednost ispred Eduarda, ali tek kad je ušao naš reprezentativac, “topnici” su uspjeli slomiti Grke.
U 66. minuti Dudu je zamijenio Rosickyja, 12 minuta kasnije prelomio je utakmicu. Lopta je s lijeve strane došla do Fabregasa, koji je gura u prostor Duduu. Naš je reprezentativac mogao pucati, ali napravio je još nekoliko koraka i fantastičnom loptom pronašao Van Persieja, koji s tri metra zabija za vodstvo.
Iako je nizozemski napadač poznat kao vrlo egoističan, svjetan da većina zasluga za ovaj gol ide Duduu, okrenuo se prema njemu i prvoga ga dočekao u zagrljaju. Taj potez praktički je odlučio utakmicu jer grčki nogometaši više nisu imali snage za preokret. Potrošili su se u prethodnih 78 minuta braneći bod na Emiratesu i samo je bilo pitanje hoće li tih 1-0 biti konačni rezultat ili će Olymiacosov golman Nikopolidis još koji put u mrežu po loptu.
I morao je, osam minuta kasnije. Ponovno je Fabregas bio pokretač akcije za gol, samo što je ovaj put bio izravni asistent. Lopta mu je došla s desne strane na rub 16-erca, a on je preciznom loptom pronašao Aršavina na drugoj strani koji je petom zabio za konačnih 2-0.
- Olympiacos je pokazao da je odlično organizirana momčad i da im je jako teško zabiti gol. Dugo smo se mučili i zahvaljujući Eduardu i Van Persieju na kraju i uspjeli - rekao je nakon utakmice kapetan “topnika” Cecs Fabregas.
Tako je Arsenal nakon dva odigrana kola osvojio šest bodova i sigurno korača prema osmini finala Lige prvaka. A za ovu pobjedu najviše mogu zahvaliti našem Eduardu, jer pitanje je bi li “topnici” uspjeli na kraju slomiti grčku momčad da nije bilo nesebičnog Dudua.
U drugoj utakmici skupine H AZ Alkmaar je na svom terenu remizirao sa Standardom. Poveli su domaćini u 48. minuti golom Hamdaouija, a u 90. minuti za veliki bod Standarda zabija Traore. Bivši hrvatski reprezentativac Didulica bio je na klupi Alkmaara.

Skupina H:
AZ – Standard 1-1 (El Hamdaoui 48 / Traore 90+1)
Arsenal – Olympiacos 2-0 (Van Persie 78, Aršavin 86)

Redoslijed: 1. Arsenal 6, 2. Olympiacos 3, 3. Standard 1, 4. AZ 1

Idi na 24sata

Komentari 5

  • the.king 30.09.2009.

    Zahvaljujem se hrt-u što utakmice LP-a utorkom moram gledat na Kanalu A.

  • kajtebriga 30.09.2009.

    drzo ga je jer je malo ozljedjen. pise na njihovom site-u a mislim da i na 24sata vec ima

  • kampanjac 30.09.2009.

    duduu treba kapu skinuti..nakon svega kaj je prošao, igra za svaku pohvalu..samo da mu da još malo veću minutažu i bit će najbolji...dudu, svaka čast!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare