To je to što me zanima!

Dudu: Uvijek sam uz Hrvatsku, Grci su jako dosadna momčad

Eduardo da Silva treći je strijelac u povijesti Hrvatske s 29 golova. Protiv Grčke je igrao dvaput i niti jednom Hrvatska nije zabila gol... Uvjeren je da će Hrvatska na SP i tamo biti jedan od favorita za osvajanje naslova
Vidi originalni članak

Bilo je to u Dublinu, u studenom 2004. Izbornik Cico Kranjčar u 59. minuti, umjesto Ivana Klasnića, uveo je u igru Eduarda da Silvu, napadača Dinama koji je upravo tih zimskih dana u tri utakmice zabio pet golova, Zadri, Puli i Osijeku... 

- Pamtim sve svoje golove u karijeri, baš sve, od prvog do zadnjeg - kaže Eduardo, pa tako zna i tih pet u tri uzastopna kola.

Uglavnom, na toj utakmici počela je ljubav Eduarda i hrvatskih navijača. Prvi gol zabio je Hong Kongu, a Maksimir oduševio golom Englezima, u listopadu 2006. godine. Protiv Grčke, našeg protivnika u dodatnim kvalifikacijama, igrao je dvaput.

- U Maksimiru, pred 35.000 gledatelja, završilo je 0-0. Bilo je to u rujnu 2010. U drugoj utakmici u Grčkoj, izgubili smo 2-0. Uvijek sam uz Hrvatsku i vjerujem u prolazak. Od nezavisnosti Hrvatska nije bila na samo dva velika natjecanja, na Euru 2000. i SP-u 2010. To dovoljno govori o kakvoj se momčadi radi. Uvijek su među favoritima, pa tako i sad. No Grčka je itekako opasan protivnik. Uvijek igraju isto, nije to neka ljepota. Svi su iza lopte, dosadna su momčad. Nas su u Grčkoj pobijedili igrom kakvom su osvojili Euro 2004. Ma, uvijek oni tako igraju - smatra Eduardo.

Mnogi i danas smatraju da se Dudu prerano oprostio od reprezentacije i da bi i danas mogao puno dati. Posljednju utakmicu za Hrvatsku odigrao je na SP u Brazilu 2014. protiv Kameruna. Igra je posljednjih 20 minuta i asistirao za gol. Izbornik Niko Kovač nije ga previše voilo i protiv Brazila i Meksika, što mnogi ni danas ne shvaćaju, ostavio na klupi.

Ako ste zaboravili, Hrvatska je protiv Brazila gubila 2-1, a Niko Kovač pogledao na klupu, na kojoj su sjedili Eduardo da Silva, u tom trenutku najbolji strijelac Hrvatske, i drugi svih vremena iza Šukera i Ante Rebić. I Kovač se odlučio za Rebića.

- Hrvatskoj uvijek nedostaje malo sreće da napravi veliki rezultat. Protiv Brazila smo odigrali sjajnu utakmicu i - izgubili. Protiv Kameruna smo letjeli terenom i pobijedili 4-0, da bismo izgubili od Meksika, koji ima lošiju momčad od Hrvatske. Odnosno, Hrvatska je u tom trenutku sigurno imala kvalitetniji sastav. Modrić, Rakitić, Perišić, Kovačić, Lovren... Sve su to igrači koji danas igraju u Realu, Barceloni, Liverpoolu, Interu... Otkad sam prvi put zaigrao za Hrvatsku, još u mlađim selekcijama, uvijek smo imali dobru momčad. Tako je i sad. Ne brinem za Hrvatsku, uz nju sam i vjerujem u prolazak - zaključio je Dudu u razgovoru za brazilski portal Lance.

Eh, da je protiv Grčke dobri, stari, Dudu...

 
Idi na 24sata

Komentari 67

  • Jole41 19.10.2017.

    Dudu dođi kući ....vrati se, treba te Hrvatska repka

  • josiprr 19.10.2017.

    Kovač smeće ,čovjeku je san bio ispred nosa on mu ga namjerno nije ispunio a znao je koliko se veselio tome!!! Smeće ...!!

  • aavent 19.10.2017.

    Eduardio moze biti pravi primjer onim koji bojkotiraju reprezentaciju, on ima veliko pravo biti ljut na Mamica, ali svejedno bodri Hrvatsku, a oni sto bojotiraju reprezentaciju njima Mamic osobno nije nista napravio, to ni nisu pravu navijaci pa neka je i bojkotiraju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare