Obavijesti

Sport

Komentari 67

Dudu: Uvijek sam uz Hrvatsku, Grci su jako dosadna momčad

Dudu: Uvijek sam uz Hrvatsku, Grci su jako dosadna momčad
1

Eduardo da Silva treći je strijelac u povijesti Hrvatske s 29 golova. Protiv Grčke je igrao dvaput i niti jednom Hrvatska nije zabila gol... Uvjeren je da će Hrvatska na SP i tamo biti jedan od favorita za osvajanje naslova

VIDEO

Bilo je to u Dublinu, u studenom 2004. Izbornik Cico Kranjčar u 59. minuti, umjesto Ivana Klasnića, uveo je u igru Eduarda da Silvu, napadača Dinama koji je upravo tih zimskih dana u tri utakmice zabio pet golova, Zadri, Puli i Osijeku... 

- Pamtim sve svoje golove u karijeri, baš sve, od prvog do zadnjeg - kaže Eduardo, pa tako zna i tih pet u tri uzastopna kola.

Uglavnom, na toj utakmici počela je ljubav Eduarda i hrvatskih navijača. Prvi gol zabio je Hong Kongu, a Maksimir oduševio golom Englezima, u listopadu 2006. godine. Protiv Grčke, našeg protivnika u dodatnim kvalifikacijama, igrao je dvaput.

- U Maksimiru, pred 35.000 gledatelja, završilo je 0-0. Bilo je to u rujnu 2010. U drugoj utakmici u Grčkoj, izgubili smo 2-0. Uvijek sam uz Hrvatsku i vjerujem u prolazak. Od nezavisnosti Hrvatska nije bila na samo dva velika natjecanja, na Euru 2000. i SP-u 2010. To dovoljno govori o kakvoj se momčadi radi. Uvijek su među favoritima, pa tako i sad. No Grčka je itekako opasan protivnik. Uvijek igraju isto, nije to neka ljepota. Svi su iza lopte, dosadna su momčad. Nas su u Grčkoj pobijedili igrom kakvom su osvojili Euro 2004. Ma, uvijek oni tako igraju - smatra Eduardo.

Grcka

Mnogi i danas smatraju da se Dudu prerano oprostio od reprezentacije i da bi i danas mogao puno dati. Posljednju utakmicu za Hrvatsku odigrao je na SP u Brazilu 2014. protiv Kameruna. Igra je posljednjih 20 minuta i asistirao za gol. Izbornik Niko Kovač nije ga previše voilo i protiv Brazila i Meksika, što mnogi ni danas ne shvaćaju, ostavio na klupi.

Ako ste zaboravili, Hrvatska je protiv Brazila gubila 2-1, a Niko Kovač pogledao na klupu, na kojoj su sjedili Eduardo da Silva, u tom trenutku najbolji strijelac Hrvatske, i drugi svih vremena iza Šukera i Ante Rebić. I Kovač se odlučio za Rebića.

- Hrvatskoj uvijek nedostaje malo sreće da napravi veliki rezultat. Protiv Brazila smo odigrali sjajnu utakmicu i - izgubili. Protiv Kameruna smo letjeli terenom i pobijedili 4-0, da bismo izgubili od Meksika, koji ima lošiju momčad od Hrvatske. Odnosno, Hrvatska je u tom trenutku sigurno imala kvalitetniji sastav. Modrić, Rakitić, Perišić, Kovačić, Lovren... Sve su to igrači koji danas igraju u Realu, Barceloni, Liverpoolu, Interu... Otkad sam prvi put zaigrao za Hrvatsku, još u mlađim selekcijama, uvijek smo imali dobru momčad. Tako je i sad. Ne brinem za Hrvatsku, uz nju sam i vjerujem u prolazak - zaključio je Dudu u razgovoru za brazilski portal Lance.

Eh, da je protiv Grčke dobri, stari, Dudu...

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica