To je to što me zanima!

Dudu zabio dvaput! Za sat vremena glavom i iz penala

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na dodavanje Carlosa Vele u 20. minuti dvoboja protiv Cardiff Cityja, Eduardo je zabio svoj prvi gol nakon ozljede. U 60. minuti pogodio je ponovno
Vidi originalni članak

U napadu će biti Bendtner i Eduardo, najavio je Arsene Wenger utakmicu protiv Cardiff Cityja. Dudu je u srijedu odigrao svoju prvu 'pravu' utakmicu nakon ozljede, šansu mu je dao Slaven Bilić protiv Rumunjske. Pet dana kasnije igra i prvu utakmicu za prvu momčad Arsenala, što znači da se Dudu definitivno vratio.
"Dobrodošao kući, Eduardo", jedan je od transparenata koje su navijači Arsenala izvjesili na tribinama Emiratesa. Svi su jedva dočekali povratak našeg napadača jer većina transparenata je posvećena baš Eduardu.
Arsenal je utakmicu počeo s vrlo jakom momčadi, u kojoj su i Gallas, Toure, Sagna, Nasri, Denilson... A u napadu Eduardo. Prvu loptu dotaknuo je nakon minutu i pol, jasno se vidi da je željan igre. No prvu šansu imao je njegov kolega iz napada, Nicklas Bendtner. Pucao je glavom s pet metara, ali preko gola.
Sjajnim dodavanjem u 6. minuti Dudu je pokrenuo iznimno opasnu akciju, koju je Carlos Vela završio solidnim udarcem. Odmah potom promašili su i Bendtner i Sagna. A u 13. minuti promašio je i Eduardo. Oštru loptu u sredinu poslao je Bendtner, Dudu je pokušao glavom, no nije ju dobro zahvatio i otišlo je pokraj gola. Jednako kao i vrlo zanimljiv pokušaj minutu potom. Vidio je da je golman istrčao i pucao gotovo s centra. Nije bilo daleko...
Dudu igra sjajno! U 16. minuti odigrao je dupli pas s Velom, s desne strane pokušao uposliti Bendtnera, ali branič Cardiffa u zadnji je čas uspio izbiti.

I EVO GA!!! Eduardo ponovno zabija. Trebalo mu je samo 20 minuta! Povukao je po lijevoj strani, odigrao za Velu, ovaj mu vratio, a Dudu glavom pospremio loptu u mrežu Cardiffa. Sedam dana je do godišnjice njegove ozljede, a Dudu trpa kao nekad. Majstorski!

U 24. minuti ponovno je bio u šansi, ali ovog puta je pogodio samo u blok. Deset minuta trajalo je 'primirje', a onda je na 2-0 povisio Bendtner. Zabio je glavom nakon kornera. Mogao je u završnici poluvremena zabiti još jednom, no u samo nekoliko sekundi golman mu je obranio, a on je pogodio i stativu.
Poluvrijeme je završilo 2-0, a glavni lik je Eduardo! Veliki povratnik, sjajan strijelac kojeg ne može zaustaviti jedna obična ozljeda...
Prvih desetak minuta nastavka Eduardo se malo pritajio, a ni Arsenal više ne igra punim gasom.

A EVO I DRUGOGA!!! U 60. minuti utakmice Eduardo je zabio i drugi gol! Ovog puta iz penala, golmana je ostavio bez šanse. Penal je sam i izborio, nakon što se poigrao s nekoliko braniča u srcu šesnaesterca. Odmah je uzeo loptu, namjestio i poslao je u lijevu, a golmana u desnu stranu.

Eduardo je za ovu večer svoj dio posla obavio. Arsene Wenger ga je izvukao iz igre u 67. minuti utakmice i umjesto njega na teren poslao Aarona Ramseyja.
Do kraja je Arsenal sigurno čuvao prednost, koju je u samom finišu Robin van Persie još i povećao. Odlično je reagirao na dubinsko dodavanje i zabio ispod odličnog golmana Cardiffa za 4-0.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • kroatzki 17.02.2009.

    da mi je znati ko daje negativne glasove cigani!

  • karloman 17.02.2009.

    Vratio se gazda Kako cemo \'\'razbiti\'\' sada sve redom i šlag na kraju Engleze, kao cemo im vratiti za onaj poraz u Maksimiru.

  • gremljin 16.02.2009.

    a kak je samo zgrabil loptu kad je sudac sviral penal na njemu!! \"ne buš ti pucal Bendtner, ja ga bum streljil\" . svaka čast, vidi se koliko je željan igre i golova, a pogotovo koliko je siguran u sebe. danas mi je DUDU uljepšao dan i hvala mu na tome.

Komentiraj...
Vidi sve komentare