To je to što me zanima!

Dudu zabio u Ligi prvaka, Arsenal izgubio u Sevilli

Momčad iz Londona je povela golom Eduarda, ali na kraju izgubila 3-1, što je Arsenalu prvi poraz ove sezone. Primili su i prve golove u Ligi prvaka
Vidi originalni članak

Mladi Danac Nicklas Bendter primio je loptu na desnoj strani i centaršutom sjajno pronašao Eduarda u sredini šesnaesterca. Hrvatski Brazilac primio je loptu prsima, sačuvao loptu nakon nasrtaja Daniela Alvesa i mirno loptu poslao u mrežu. Zabio je za 1-0 Arsenala na Sanchez Pizjuanu u 11. minuti, ali pobjedu su 'Topnicima' ipak ispustili iz ruku.
Sevilli je bio potreban samo bod da bi osigurala prolazak u drugi krug Lige prvaka. Posao im je olakšao Arsene Wenger, koji je na travnjak poslao 'šarenu' močad. U početnih 11 nije bilo Gallasa, Sagne, Clichyja, Rosickog, Hleba, Flaminija, Adebayora...
Izostanak najvećih zvijezda Španjolci su odlično iskoristili. Munjevitu polukontru u 24. minuti silovitim udarcem s vrha šesnaesterca završio je Malijac Keita. Golman Almunia nije ni vidio ovu 'bombu' i to je bilo 1-1. Deset minuta kasnije Sevilla je došla do potpunog preokreta. Slobodan udarac s desne strane izveo je Daniel Alves, a njegov centaršut pronašao je glavu Luisa Fabiana. Brazilski napadač odlično je pogodio sami Almunijin kut i Sevilla je od 34. minute vodila.
U nastavku se Wenger pokušao spasiti od poraza, uveo je Rosickog i zaigrao s dva napadača, ali Sevilla je bila čvrsta. Andalužani su većim dijelom utakmice bili bolja momčad i zasluženo pobijedili. Možda bi ishod bio drugačiji da je sudac Braamhaar sudio čisti penal u 49. minuti. Eboue je srušen, ali Nizozemac ništa nije sudio.
Umjesto da izjednači, Arsenal je u završnici primio i treći gol. Kanoute je srušen u 89. minuti, Braamhaar je pokazao na bijelu točku, a penal je sam realizirao upravo Kanoute. Tako je prekinut veliki Arsenalov niz, budući da je londonska momčad do meča u Sevilli ove sezone bila neporažena.
Osim što je zabio svoj peti ovosezonski gol, treći u četiri utakmice u Ligi prvaka, naš Eduardo je bio u još nekoliko zanimljivih situacija. Najbliže drugom golu bio je u 37. minuti, kada mu je Bendtner dao povratnu loptu, a Duduov udarac jedva je nakako zaustavio golman Palop. U Wengerovoj 4-5-1 formaciji Eduardo je zaigrao krajnje lijevo u toj središnjoj petorci. Igrao je vrlo dobro i često 'izluđivao' Daniela Alvesa. Tek nakon što je Rosicky zamijenio Fabregasa, hrvatski reprezentativac je otišao na 'svoju' poziciji, u vrh napada.

SLAVIA I STEAUA PODJELILI BODOVE
Da je Sevilla izgubila, praška Slavija bi eventualnom pobjedom zatržala šanse za prolaz u drugi krug. No niti je Sevilla izgubila, niti je Slavia pobijedila. U Bukureštu je Steaua povela u 12. minuti, a gol vrijedan Lige Uefe pao je 12 minuta prije kraja. Šenkerik je pogodio i osigurao Česima treće mjesto u skupini.

SKUPINA H:
Sevilla - Arsenal 3-1 (Keita 24, Luis Fabiano 34, Kanoute 89 / Eduardo 11)
Steaua - Slavia 1-1 (Badea 12 / Šenkerik 78)


TABLICA SKUPINE H
1. Sevilla 12
2. Arsenal 10
3. Slavia  5
4. Steaua  1

Idi na 24sata

Komentari 4

  • beravi888 30.11.2007.

    SVAKA ČAST!!!

  • Xenci 28.11.2007.

    a bravo DUDU!!!

  • sined 28.11.2007.

    DUDU ti si car,samo da igra malo vise. mali blica al igra ko zvijer

Komentiraj...
Vidi sve komentare