To je to što me zanima!

Duje Draganja je najsretniji kad mu sve krene nizbrdo

Za plivača kojem je malo falilo da uopće ne vidi EP, koji je po dolasku imao želučanih problema pa temperaturu, ovo izgleda kao čudesan uspjeh
Vidi originalni članak

Bez obzira što je osvojio europsko zlato na 100 mješovito, što je zaustavio Mankoča na putu do desete zlatne medalje u nizu, Duje Draganja ni najmanje nije promijenio stav.
- Ova disciplina mi je tek zabava, dobar trening za sve četiri tehnike plivanja.
Tako je govorio uoči dolaska u Istanbul, tako i razmišlja na odlasku iz Turske.
- Moja disciplina i dalje će ostati 50 slobodno - rekao je Draganja.
Cijela ova priča o odlasku na EP imala je prilično tužan uvod, u prepucavanju s čelnim ljudima Saveza, ali na kraju gotovo da nije mogla imati ljepši kraj. Malo je nedostajalo da uopće ne vidi Istanbul, ali i kad je stigao tamo, problemi nisu završili. Forma je, tvrdio je, daleko od idealne, da bi po dolasku imao želučanih problema. Ni to nije bilo dovoljno, nego je noć prije finala dobio i temperaturu.
No ni on ni njegov trener nisu ni sekunde očajavali zbog toga, naprotiv...
- Na pravom si putu ako te boli - rekao je Goran Kežman, čovjek koji je zamijenio dugogodišnjeg Dujina trenera Bottoma.
I bio je u pravu. Draganja ne samo da je srušio dominaciju Mankoča, već je gotovo za sekundu popravio svoj hrvatski rekord.
Samo nekoliko minuta poslije, Duje je s Delačem, Todorovićem i Puninskim uzeo i europsko srebro u štafeti. Europska medalja u štafeti i u mješovitom? Još donedavno takvo što spadalo bi u znanstvenu fantastiku. Ali Duje Draganja tu je sliku promijenio.

ČETIRI MEDALJE I PET FINALA NA EP-U
Što se medalja tiče, slika je već neko vrijeme ista. Duje Draganja i Sanja Jovanović jedini su koji zasad mogu na europsko postolje, izuzev štafete 4x50 slobodno. No većina ostalih plivača nije podbacila, pet finala su veliki uspjeh.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare