To je to što me zanima!

Duvnjak i Horvat uoči Danske: Možda će nam biti lakše kad će svi u dvorani biti protiv nas...

Još nisam na 100 posto, ali blizu sam tome, treniram, kaže Duvnjak, a izbornik je naglasio: Neke stvari smo si rekli i razjasnili, sad želimo uživati u utakmici
Vidi originalni članak

Mislim da smo spremni. Sutra na glavu, bit će izuzetno teško, svi znamo moć Danske. Ako budemo pravi i budemo onakvi kakvi znamo biti na treningu i utakmicama, mislim da imamo šanse, započeo je u najavi utakmice protiv Danske kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak (34).

Podsjetimo, upravo je Domagoj šepajući napustio parket u pobjedi protiv Maroka (36-24), ali stvari su se popravile.

- Još nije na 100 posto, ali blizu sam tome, treniram - objasnio je.

Obrana nije najbolje funkcionirala u prvoj utakmici, ali se s vremenom su se stvari popravile. No, protiv Danaca neće smjeti biti ni greške.

VELIKA UTAKMICA Nova CROlumna Ivana Čupića: Danci? Jako vjerujem u taj naš 'extra dišpet' protiv velikih

- Protiv Egipta nije funkcioniralo, ali protiv Maroka i SAD-a je to izgledalo mnogo bolje. Nadam se da ćemo sutra odigrati perfektnu utakmicu, pogotovo u obrani jer će nam trebati za pobjedu.

Dobro Duvnjak poznaje Dance, što iz kluba i ligaških utakmica, što iz susreta na velikim natjecanjima.

- Braća Landin - osobno je Niklas za mene već dugi niz godina najbolji golman na svijetu, a Magnus je interesantno lijevo krilo koje igra peticu u obrani. Obojica su fenomenalni. A bit će vjerojatno i 10.000 Danaca, to nam treba biti dodatni motiv, možda će nam biti lakše igrati kad su svi protiv nas. Možda ćemo pokazati naš hrvatski prkos na terenu i vidjet ćemo što će biti. Igramo se, veselimo se, nekad to ispadne dobro, nekad lošije, ali nadam se da ćemo sutra dobiti - zaključio je.

Izbornik Hrvoje Horvat morat će dobro pripremiti momčad za utakmicu koja je gotovo sigurno 'biti ili ne biti'.

- Došli smo malo osjetiti dvoranu i izbaciti put od tri sata iz nogu. Imamo protivnika koji ne dozvoljava loš dan ni crne rupe, moramo od samo početka, što nije bio slučaj u Jönköpingu, otvarati jako, čvrsto, koncentrirano i navući utakmicu na svoj mlin - započeo je izbornik.

O Danskoj ne treba puno govoriti, jedni od favorita za naslov i prema kladionicama ogromni favorit protiv Hrvatske s koeficijentom 10 na pobjedu 'kauboja', dok je na pobjedu Danaca koeficijent malenih 1.10.

ŠTO JE OVO?! Bizaran gaf na rukometnom SP-u: Pogledajte grbove Hrvatske i Srbije na službenim stranicama

- Drže visok tempo, opasni su sa svih pozicija s fantastičnim golmanom. ne smijemo im dati da se rastrče, moramo ih natjerati u 5-1 zonu, biti čvrsti, bezobrazni, na rubu dozvoljenog i to je jedina deviza. Očekujemo da 5-1 bude bolja nego u ostalim susretima da svaki atom snage bude usmjeren u defanzicvni dio. Da svaka odbijena lopta bude naša, da svaki milimetar terena osvojimo koji god možemo, da se bacamo na glavu za svaku loptu i to je jedina deviza s kojom možemo udariti na Dance - rekao je izbornik pa zaključio: 

- Nemamo razloga više ni za kakva dodatna opterećenja. Neke stvari smo si rekli i razjasnili, želimo uživati u utakmici. Očekujemo podršku i naših navijača, veseli igrati pred punom dvoranom, to je motivacijski i dečkima će sigurno biti dodatan poticaj.

Utakmica između Hrvatske i Danske na startu drugog kruga u četvrtak, 19. siječnja, s početkom u 20 sati i 30 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • pile2244 19.01.2023.

    SAMO HRVATSKA a ovi sta pljuvaju da nasi dobiju sutra bi ih hvalili isto kao vatrene i Dalića.Koji licemjeri🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

  • bubamar 19.01.2023.

    PA OVO STVARNO KAKVA JE OVO KONKURENCIJA BAHREIN MAROKO BELGIJA...PA SI U ČETVRT FINALU.

  • Kompact Novi 19.01.2023.

    hahaaahha jel te bole leđa duki?

Komentiraj...
Vidi sve komentare