To je to što me zanima!

Duvnjak: Stalno pričamo kako su Španjolci spori, tromi..., a oni uvijek dođu do završnice

Hrvatski rukometaši otvorit će Europsko prvenstvo u Njemačkoj u petak (20.30) protiv Španjolaca. Ivan Martinović je najavio: 'Izgleda kako će za nas protiv Španjolaca biti domaći teren!'
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak (20.30 sati) odigrat će prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Atmosfera je vrlo dobra među reprezentativcima, koji su uoči Eura odradili pripremni turnir u Poreču.

Tamo su izabranici Gorana Perkovića pobijedili Crnu Goru i Sloveniju i time potvrdili dobru formu za Euro. A Hrvatsku na samom početku čeka i najteži izazov, reprezentacija Španjolske, koja je aktualni viceprvak i europski prvak iz 2020. godine. 

LUDNICA U NJEMAČKOJ Rukometni Euro 2024., rezultati i raspored polufinala i završnice

- Jedva smo čekali ovaj Euro. Ostala su nam još dva treninga za posljednje detalje. Momčad je spremna, svi su zdravi, čak i Matej Mandić konkurira za sastav. Nema problema, sve su vijesti pozitivne. Sretni smo - rekao je izbornik Goran Perkovac uoči utakmice. 

Perkovac očekuje ratničku utakmicu. Španjolci su iskusna momčad koju predvode vrlo iskusni igrači s dugim stažom u reprezentaciji. 

U PETAK PRVI ISPIT Hrvatski rukometaši doputovali u Mannheim: 'Idemo se potući sa Španjolcima i pobijediti ih'

- Oni su igrani do detalja. Poznaju se godinama, imaju iskusne igrače koji su na okupu sedam ili osam godina. Imaju i izvrsnog golmana Pereza de Vargasa, brzi su u tranziciji... To je kompletna momčad s puno kvaliteta, ali nadam se da ćemo im razotkriti i nedostatke.

Hrvatsku čeka velika podrška publike u Njemačkoj. Dvorana u kojoj igraju rukometaši je rasprodana.

- Naša publika čini čuda, nadamo se i da će sutra učiniti čudo. Nadam se i da ćemo im mi olakšati navijanje našom igrom

Duvnjak: Idemo po osvetu

Domagoju Duvnjaku u pamćenje je urezan poraz od Španjolaca u finalu EP-a 2020. godine. Upravo je Dule bio najbolji rukometaš tog Eura, ali su Španjolci išli kući sa zlatom oko vrata. 

SVESTRANI HRVATI Upoznajte rukometaše: Na Euru su 'karate kid', inženjer, bivši reprezentativci Austrije i Italije

- Zadnju smo utakmicu protiv Španjolaca igrali 2020. godine - prisjetio se Duvnjak, a zatim i ispravio...

- Zapravo, igrali smo i prijateljsku utakmicu u Poreču 2021., ali meni je u glavi to finale 2020. Nadam se da ćemo im vratiti za taj poraz već sutra! Dobro smo odradili pripreme, dobili smo dvije utakmice, imamo dobru atmosferu u reprezentaciji, nadam se da ćemo takvu atmosferu imati i na terenu. Puno smo trenirali obranu 6-0 i 5-1, izbornik želi da budemo agresivni. Radili smo i na tranziciji prema naprijed, koja nam je nedostajala prethodnih godina. 

Kapetan reprezentacije ističe kako Španjolce ne bi trebali podcijeniti.

- Španjolci su fantastična reprezentacija koja ima isti sustav već godinama. Imam osjećaj da stalno ponavljamo iste stvari o njima: 'Španjolska ne može, Španjolska je spora, Španjolska je troma'... Ali oni dokazuju suprotno, svake godine su u završnicama. Zaslužuju veliko poštovanje.

'Izgleda da će biti domaći teren!'

Vrline reprezentacije Španjolske spomenuo je i Ivan Martinović.

- Znamo da igraju puno s pivotom, igraju dug i strpljiv napad. Moramo biti strpljivi i usredotočeni i dobro šutirati jer imaju jako dobrog golmana. Učinili smo sve što je izbornik htio. To treba i pokazati.

Duvnjak i Martinović očekuju fantastičnu atmosferu

- Cijela momčad jedva čeka izaći na teren, čuli smo da je dvorana rasprodana i da će biti puno naših navijača. Oni će nam biti vjetar u leđa i nadamo im se to vratiti na najbolji način - izjavio je Duvnjak, a Martinović zaključio...

- Izgleda kako će za nas protiv Španjolaca biti domaći teren.

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Zmejz 11.01.2024.

    Tako je! Manje priče a više rada...🙄

  • škorpion1980 11.01.2024.

    1.40 poklon

  • FUNCUTI5 11.01.2024.

    Moram još jednom istaknuti sramotu što je ovaj j....i RTL dobio prava za bilo koji sport jer očito nemaju namjeru prenositi utakmice koje bi mogle biti dobre i zanimljive nego im je cilj samo uzet ljudima ovo malo novaca što imaju za tamo neki je... VOYO koji gledaš na mobitelu i ništa ne vidiš! Po meni, utakmica Norveška - Poljska je bolja nego BiH Švedska, ali "RTL eksperti" očito toga nisu svjesni. Od 7 utakmica oni prenose JEDNU!!!? JEDNU JEDINU UTAKMICU!!? Sramota! Dabogda propali i nikad više ništa ne prenosili!

Komentiraj...
Vidi sve komentare