To je to što me zanima!

Duvnjak je već jednom imao koronu: Zavrtjelo mi se čim sam ustao. Doktor mi je sve zabranio

Osim korona virusa, Domagoja Duvnjaka muče još teži problemi. Ima velikih problema s leđima zbog čega je upitan nastup na Euru. Osim njega, na korona virus pozitivan je i Luka Cindrić
Vidi originalni članak

Pripreme za Europsko prvenstvo su se zakuhtale, a hrvatski izbornik Hrvoje Horvat doznao je vijest koju nije htio čuti ni u najgorim snovima. Srce i duša naše reprezentacije, kapetan, lider i najbolji igrač Domagoj Duvnjak (33) pozitivan je na korona virusa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tu vijest potvrdio je HRS, a osim njega, koronom se zarazila i druga violina naše reprezentacije Luka Cindrić. Njih dvojica su u karanteni i na svu sreću, imaju lakše simptome. No, loša vijest je što Hrvatsku već 13. siječnja čeka rukometni klasik protiv Francuske u prvom kolu grupne faze. 

Cindrić do sada nije imao korona virus, ali kapetan se već susreo s njim. Zarazio se u prosincu 2020. godine i Covid mu je ostavio velike posljedice. Izrauban, izranjavan i nedovoljno spreman stigao je na Svjetsko prvenstvo u Egipat gdje je Hrvatska doživjela blamažu. Duvnjak nije bio pravi i to se odmah vidjelo na izvedbi naše reprezentacije. Danska nas je pregazila i završili smo na 15. mjesto što je naš najgori plasman u povijesti SP-a.

- Za nas sportaše pauza od 14 dana baci te totalno unatrag. Ja sam ne znam kakav ću biti. Na treningu se osjećam u redu, ali trening nije isto kao utakmica. Nakon povratka sam imao problema s kondicijom, nakon deset minuta trčanja sam rekao da ne mogu više, da je dosta. Nije ugodno, neću reći da sam na nuli, ali bacilo me unatrag - pričao je Duvnjak prije godinu dana za Balkan Handball.

Bio je bez okusa i mirisa, ali još veći problem nastao je kad bi ustao. Jednom je izašao na terasu na zrak i zavrtjelo mu se u glavi. 

- Cijela ekipa je bila u karanteni deset dana, ali dečki su mogli nešto raditi od doma, trenirali su. Meni je doktor zabranio da ne smijem ništa raditi. Nisam ništa radio 14 dana, krenuo sam lagano s kondicijskim treningom, to su dvije minute trčanja pa minuta hodanja. Dok nisam prošao dodatne preglede, Bogu hvala na pregledima je sve dobro. Mora se proći ta kontrola srca i pluća. Poslije sam se dobro osjećao, nadam se da će ostati tako. Nisam smio izaći van, jednom sam izašao na terasu i zavrtjelo mi se. Bogu hvala nisam imao teže simptome, izgubio sam miris i okus, to je jedan čudan osjećaj, ali vratilo se nakon par dana. Gledao sam sve moguće sportove.

Osim korona virusa, Duvnjaka muče još teži problemi. Ima velikih problema s leđima zbog čega je upitan nastup na Euru. Ne treba niti spominjati koliko 'kaubojima' znači njegova pojava na terenu. Lider i kapetan koji druge igrače čini boljima. Njegov potencijalni izostanak bio bi ogroman udarac za Hrvatsku. 

Svi znamo da bi on i s jednom nogom igrao za svoju domovinu. Nadamo se kako će se oporaviti i kako će još jednom predvoditi Hrvatsku na Euru. A s njim i Luka Cindrić. 

 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • zubić mile 05.01.2022.

    A Isuse sad svako popularan kad mu se ne radi ima tu prehladu

  • Rakova Poslastica 05.01.2022.

    jel umoran

  • Gradski procelnik 04.01.2022.

    Prva grupna faza koju ne prolazimo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare