To je to što me zanima!

Duvnjak ušao u povijest LP-a: Kiel je direktno u četvrtfinalu!

Kiel Domagoja Duvnjaka postala je prva bundesligaška ekipa koja je završila kao pobjednik skupine Lige prvaka i otišla ravno u četvrtfinale nakon novog promijenjenog formata natjecanja...
Vidi originalni članak

Sjajna izvedba Niklasa Landina  posljednjim minutama susreta donijela je pobjedu Duvnjakovom Kielu. Slavili su protiv Veszprema 29-28. Kiel se tako u derbiju skupine postavio čak četiri boda ispred drugoplasirane momčadi Manuela Štrleka i plasirao se izravno u četvrtfinale rukometne Lige prvaka. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

GORAN ŠPREM U 24 PITANJA Šprem: 'Džomba, Matošević i ja smo doktoru na OI ukrali pive'

Deset minuta prije kraja Kiel se 'odlijepio' na tri razlike, ali su do kraja igrači Veszprema stigli na jedan razlike, a problem za njih bio je jedino u tome što su na toj razlici i ostali. Konačan rezultat postavili su u 58. minuti, no još dvije im nisu bile dovoljne da zabiju novi gol.

'Zebre' su tako postale prva momčad Bundeslige kojoj je to uspjelo. Kiel još igra utakmice s Brestom i Kielceom, a Veszprem će se još natjecati s Montpelliera i Zaporožjem za drugo mjesto skupine.

Manuel Štrlek zabio  je dva gola, ali ona nisu bila dovoljna za 'nabrijanu' njemačku momčad koja je ovu utakmicu u najavama nazvala 'finale'. Najbolji u njemačkom sastavu bili su Nicklas Ekberg i Hendrik Pekeler sa osam, odnosno, sedam golova. Hrvatski kapetan, Domagoj Duvnjak, zabio je jednako kao i Štrlek, dva komada, samo u lošijem postotku. On je imao šest pokušaja, dok je Manuel bio precizan dva puta iz isto toliko šansi. Andreas Nilsson bio je najbolji kod Mađara s pet golova.

Duvnjak je tako stigao na korak bliže ostvarenju svoga sna - novom osvajanju Lige prvaka. 

DOMAGOJ DUVNJAK 'Želim osvojiti Ligu prvaka, već je prošlo sedam dugih godina...'

Idi na 24sata

Komentari 14

  • bos_tom 13.02.2020.

    Zasto je sad Duvnjak usao u povijest LP? Jasno mi je za Kiel ali sta je Duvnjak napravio?

  • špancirer44 13.02.2020.

    gobac je glavni kuhar svih problema.

  • alenpana 13.02.2020.

    Samo da znate i Nexe je igrao danas

Komentiraj...
Vidi sve komentare