To je to što me zanima!

Dva naša streljačka para među prvih deset na Svjetskom kupu

Tanja Perec bila je 23. u Južnoj Koreji u zračnoj puški. Bolji rezultat ostvarila je s Petanjekom u mix event teamu gdje su bili deseti. Snježana Pejčić i Petar Gorša bili su sedmi, a za finale im je nedostajalo 0,6 kruga
Vidi originalni članak

Članica Streljačkog društva Varaždin Tanja Perec je na Svjetskom kupu u Changwonu u Južnoj Koreji odradila meč 60 metaka zračna puška i s rezultatom 625,4 zauzela 23. poziciju. To je najbolji plasman od hrvatskih predstavnica, koji bi Perec na bilo kojem natjecanju europskog ranga donio finale, prenosi portal varazdinske-vijesti.hr.

Malo lošija zadnja serija koštala ju je ulaska u finale, no ostvarila je dobar uspjeh koji nagoviješta da od nje još možemo puno očekivati. U muškoj konkurenciji bilo je potrebno 627,0 krugova za ulazak u finale, dok u ženskoj 628,0 krugova. Osim Perec od hrvatskih predstavnica nastupile su i Snježana Pejčić koja je rezultatom 621,7 zauzela 55. mjesto i Marta Zeljković koja je rezultatom 620,2 zauzela 62.mjesto.

Perec je jučer s Bornom Petanjekom odradila mix team event, novu disciplinu u streljaštvu koja je ujedno i olimpijska, a debitirat će u Tokiju 2020. godine. Riječ je o mješovitim parovima u zračnom oružju na 10 metara, gdje se osnovni meč puca 40 metaka, pri čemu je uvijek na prvoj poziciji žena, a na drugoj muškarac.

Nakon osnovnog dijela samo pet parova izborilo je plasman u finale. Perec je ovu disciplinu pucala prvi put i zauzela 10. mjesto, od 65 prijavljenih parova. Perec je odradila rezultat od 417,2 kruga, a Petanjek 416,5 krugova.

U mixu su nastupili i Snježana Pejčić s Petrom Gorša koji su zauzeli visoko 7. mjesto, a od finala ih je djelilo samo 0,6 kruga. Pejčić je odradila 416,7 krugova, a Gorša 419,0 krugova.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare