To je to što me zanima!

Dva ukrajinska prvoligaša s Krima žele igrati u ruskoj ligi

Uputit ćemo pismo Fifi i Uefi te Ukrajinskom savezu da želimo u rusku ligu. Nadam se kako će na zasjedanju prihvatiti realno stanje stvari, rekao je čelnik Sevastopolja
Vidi originalni članak

Nakon što je prošao referendum o pripajanju Krima Rusiji, javili su ukrajinski prvoligaši s tog područja koji traže napuštanje Ukrajinske lige. Riječ je o Tavriji iz Simferopolja te Sevastopolja, koji ipak neće žuriti s odlukama, već će pričekati odluke Fife i Uefe.

- Uputit ćemo pismo Fifi i Uefi te Ukrajinskom nogometnom savezu da želimo u rusku ligu. U redovitom smo kontaktu s Tavrijom i nadamo se kako će Uefa na zasjedanju 24. ožujka u Kazahstanu prihvatiti realno stanje stvari, a to je da Krim više nije dio Ukrajine - poručio je predsjednik Sevastopolja Aleksandar Krasilnjikov, prenosi Reuters.

Ipak, čelnici oba kluba žele izbjeći sankcije Fife i Uefe pa postoji mogućnost da zbog tog straha, ukoliko im te nogometne organizacije ne odobre zahtjeve, sljedeće godine i dalje igraju Ukrajinsku ligu.

Inače, u Tavriji igra bivši igrač Hajduka Marin Ljubičić, a ta je momčad u prvom kolu nastavka prvenstva izgubila na gostovanju u Kijevu kod Dinama 1:2.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • NindžaPijace 19.03.2014.

    Pa Krim je sad ponovo Rusija, kud bi trebali igrati? U HNL-u možda?

  • crolega 19.03.2014.

    Ako njima UEFA dozvoli da igraju u Ruskoj ligi onda treba i Prištini dozvoliti da igra u Albanskoj ligi!

  • ecolozzi 19.03.2014.

    Ukrainci su izgubili dio države, a u EU će ući ima vremena, a sad će vidjeti koja je to lakrdija, mi smo unutra a ja čak i radim, nemam za benzin do posla marenda se već odavno ne konzumira ako kupim cipele ili nedosanjanu novu jaknu ući ću u glib ko da sam kupio najmanje auto na kredu, pivu sa ekipom u kafiću zadnji put sam popio 943-će u proljeće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare