To je to što me zanima!

Dvije asistencije Verona za 4. naslov Estudiantesa

Nogometaši argentinskog Estudiantesa četvrti su put podigli pehar namijenjen pobjedniku Cope Libertadores, južnoameričke verzije Lige prvaka...
Vidi originalni članak

Klub iz La Plate je u uzvratnoj utakmici finala slavio 2-1 u gostima kod Cruzeira, nakon što je prvi dvoboj u Argentini završio bez pogodaka. Estudiantes je sjajnom igrom do pobjede predvodio Veron koji je tako naslijedio oca Juana Ramona koji je s istim klubom osvajao naslove 1968., 1969. i 1970. godine.
- Moramo podići spomenike svim ovim igračima. Veron je najbolji nogometaš Estudiantesa svih vremena - vikao je euforični trener pobjednika Alex Sabella.
Prvi su se trofeju približili domaćini nakon što se udarac Henriquea s 25 metara odbio od Leandra Desebata i prevario argentinskog vratara. No Estudiantes je brzo odgovorio. Akciju je započeo Veron, gurnuvši loptu Cristianu Cellayu, ovaj ju je proslijedio Gastonu Fernandezu kojem nije bilo teško pogoditi s dva metra. Pobjednički je pogodak pao u 72. minuti nakon što je Veronovo nabacivanje iz kornera u slavlje pretvorio Boselli.
- Bili smo bolji u drugom poluvremenu, trebali smo nakon vodstva postići i drugi pogodak, ali umjesto toga smo primili dva gola - rekao je trener Cruzeira Adilson Baptista.
Estudiantes je ovim naslovom izborio pravo predstavljanja Južne Amerike na klupskom SP-u u prosincu ove godine.

Cruzeiro – Estudiantes 1-2 (Henrique 52 / Fernandez 57, Boselli 72)

Idi na 24sata

Komentari 1

  • JAX 16.07.2009.

    trebali su cekat verona da osvoje naslov

Komentiraj...
Vidi sve komentare