To je to što me zanima!

Dvije autobombe i 58 mrtvih nisu zaustavile utakmicu Iraka

U razmaku od 20 minuta odjeknule su dvije bombe, koje su eksplodirale blizu stadiona u Bagdadu, na kojem se igrala prijateljska utakmice između Iraka i Liberije
Vidi originalni članak

Igrala se 60. minuta prijateljske utakmice između Iraka i Liberije u Bagdadu u ponedjeljak kad je odjeknuo glasni prasak bombe blizu stadiona. Samo 20 minuta kasnije eksplodirala je i druga autobomba, koja je bila još bliže stadionu uzrokovavši nervozu među okupljenim navijačima, koji su pratili utakmicu.

Nažalost, u glavnom iračkom gradu nema nikad mira, pa ni kad se igra nogometna utakmica, koja unatoč tome nije prekinuta. Štoviše, nitko na terenu nije reagirao na zvukove, koji su uobičajena pojava u Bagdadu.

Navijači, koji su protestirali zbog toga što igrači i dalje igraju u takvim uvjetima, popeli su se na vrh tribine kako bi vidjeli užasne scene, koje su se događale u neposrednoj blizini. Nakon posljednjeg sučeva zvižduka, navijači su počeli širiti nervozu uzrokovanu, što 1-0 porazom Iraka, što kaotičnim stanjem u gradu, u kojem je nakon eksplozija život izgubilo 58 ljudi.

- Ne bojim se eksplozija, bojimo se ove očajne momčadi - rekao je jedan od nezadovoljnih navijača Iraka zbog poraza.

Zbog nemirnog stanja u zemlji Irak rijetko ima priliku tamo igrati utakmice, a ovo je tek druga prijateljska odigrana u posljednje dvije godine.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • chelseaMG 29.05.2013.

    sva sreća da je bila prijateljska tekma.

  • Redneckton 29.05.2013.

    Tužno, jadni ljudi...

  • Viktor Budaković 29.05.2013.

    Nažalost u Iraku nema smisla igrati nogometne utakmice . Divljacima ništa nije sveto i stradavaju nedužni ljudi .

Komentiraj...
Vidi sve komentare