To je to što me zanima!

Dvojica reprezentativaca U-21 Srbije izbačeni na godinu dana

Kazne su izrečene zbog kršenja etičkog kodeksa FS Srbije čime su narušeni osnovni principi i postulati fair-playa, kaže predsjednik Disciplinske komisije Pajović
Vidi originalni članak

Nakon rasističkog i fizičkog incidenta u Kruševcu za vrijeme i poslije utakmice sprskih i engleskih U-21 reprezentativaca, više od samog ekscesa šokirao je Srpski nogometni savez, koji je u svojem priopćenju nijekao da je bilo ikakvog rasizma na susretu.

Savez je otišao i korak dalje tako što je objavio video na kojem se željelo prikazati kako nije bilo nikakvih rasističkih povika na račun tamnoputog engleskog igrača Dannyja Rosea. No u četvrtak su promijenili priču te su kaznili dvojicu U-21 reprezentativaca Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog izbacivanjem iz svih nacionalnih vrsta na godinu dana.

Kažnjeni su i trener golmana Srđan Maksimović te kondicijski trener Andrej Milutinović dvogodišnjom zabranom rada u svim nacionalnim vrstama.

- Kazne su izrečene zbog kršenja etičkog kodeksa FS Srbije čime su narušeni osnovni principi i postulati fair-playa - rekao je predsjednik Disciplinske komisije Slobodan Pajović i pozvao Engleski nogometni savez da istu stvar učini u svojoj reprezentaciji:

- Imamo dokaze da su igrači i neki članovi stručnog stožera mlade reprezentacije Engleske sudjelovali u incidentu, no naravno njih zbog toga ne možemo kažnjavati. Ipak, imamo dobru volju da sve te dokaze dostavimo našim kolegama u engleski savez, kako bi i oni proveli svoj disciplinski postupak.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • earn respect 26.10.2012.

    koda me briga za srbiju i za srbe a ponajmanje za ovu nekolicinu!!!!!! Dabogda dosla srbija igrat u split protiv hrvatske samo cu to rec.......

  • user_128886 26.10.2012.

    Mislim da ih ipak treba izbaciti s prvenstva, jer ovo nije dozvoljeno sportsko ponašanje, ako ostane samo na nekim kaznama, onda ce to bit rat a ne sport, svi bi se mogli pobit, al brate ovi srbi općenito šta se dogodi, uvijek oni nevini, nisu oni krivi, oni su fin narod, mislim da sam se uvjerio po dosad svemu vidjenom, pa stoljećima su kraj nas, nikad ništa lipo od njih, čast izuzetcima...

  • ZoranBošnjak 26.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare