To je to što me zanima!

Džeko je najbolji golgeter Bundeslige, Ola dvanaesti

U zadnjem kolu Bundeslige, BiH reprezentativac zabio je 22. gol ove sezone i tako potvrdio 'titulu' najboljeg. Ivica Olić dijeli 12. mjesto s Grafiteom
Vidi originalni članak

Domaću pobjedu od 3-1 upisali su nogometaši Wolfsburga na domaćem terenu protiv Eintrachta iz Frankfurta. U slavlju Wolfsburga zabio je Edin Džeko i tako ponio epitet najboljeg strijelca lige s čak 22 postignuta gola. Bosansko-hercegovački napadač zabio je treći gol za Wolfsburg u 34. minuti nakon asistencije sunarodnjaka Misimovića, koji se i sam upisao u strijelce za 'vukove' budući je zabio prvi gol na utakmici. Prošle je sezone Džeko u poretku najboljih strijelaca s 26 golova ostao iza klupskog mu suigrača Grafitea koji je postigao dva više, ali je sada golom u posljednjem kolu izbio sam na čelo poretka. Na ljestvici najboljih strijelaca iza sebe je ostavio Stefana Kießlinga (Bayer Leverkusen, 21 gol) i Lucasa Barroisa (Borussia Dortmund, 19 golova). Džeko je završio sezonu i kao najefikasniji igrač lige gledano skupno zbroj golova i asistencija. Naime, ukupno je skupio 32 boda (22 gola + 10 asistencija), četiri više od drugoplasiranog Stefana Kießlinga (21 gol + 7 asistencija) i šest više od trećeplasiranog Kevina Kuranyija (18 golova + 8 asistencija). Ivica Olić pak dijeli 12. mjesto s Brazilcem Grafiteom. Postigli su 11 golova.

U ZADNJEM KOLU BUNDESLIGE UZ OLIĆA STRIJELAC I VUKIČEVIĆ
Osim Ivice Olića, još se jedan hrvatski nogometaš upisao u strijelce u posljednjem kolu Bundeslige. Veznjak Hoffeheima Boris Vukčević (20) zabio je Stuttgartu u domaćem remiju 1-1 izjednačujući gol u 44. minuti. Osječanin je glavom nakon asistencije Sejada Salihovića loptu posalo u gol, a bio mu je to premijerni bundesligaški gol ove sezone. Igrao je do 79. minute, dok je Josip Šimunić u obrani Hoffenheima odigrao svih 90 minuta.


WERDER IMA PRILIKU KROZ KVALIFIKACIJE DOĆI DO LP-a, HSV ISPUSTIO PRILIKU ZA EUROPU SLJEDEĆE SEZONE
Osim Bayerna, sljedeće će sezone u Ligi prvaka igrati i Schalke koji je u posljednjem kolu remizirao kod Mainza 0-0 (Ivan Rakitić igrao svih 90 minuta), dok će trećeplasirani Werder tražiti svoj put ka najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju kroz kvalifikacije. U Europa ligi igrat će Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund i Stuttgart, dok je HSV Mladena Petrića ostao korak kratak od izlaza u Europu budući je završio na sedmom mjestu. U posljednjem je kolu Petrićev HSV remizirao kod Werdera (1-1, Petrić 90 minuta), a za osvajanje šestog mjesta trebao je slaviti na Weserstadionu, te je istovremeno Stuttgart trebao izgubiti od Hoffenheima, ali se ništa od toga nije dogodilo.

BUNDESLIGU NAPUŠTAJU HERTHA I BOCHUM
Iz lige ispadaju Bochum i Hertha, dok će Nürnberg u razigravanje za opstanak. Nürnberg je savladao Köln hrvatskog trenera Zvonimira Solde s 1-0 sjajnim golom Ottla iz slobodnog udaraca iz 88., ali je Hannover slavio kod Bochuma s 3-0 i zadržao prednost od 2 boda na posljednjem mjestu u sigurnoj zoni.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • BOIXOS NOIS 08.05.2010.

    zmaj od Bosne...........

  • baka22 08.05.2010.

    @ wwww nesto kao mostarska liska

  • pajzano 08.05.2010.

    Ma dobar je Džeko, ali od njegova 22 gola 7 ih je ušlo kao krumpiri ili odbijanci. Naravno da ne umanjujem vrijednost gola, ali Olićevi ili Robenovi golovi su prave male majstorije iz nogometne škole!

Komentiraj...
Vidi sve komentare