To je to što me zanima!

E to je derbi! U Miškovićima su zajedno hajdukovci i Riječani...

Eto, tko kaže da vatreni hajdukovci i moji Riječani ne mogu zajedno. Kad svatko voli svoje i poštuje tuđe, onda je sve u redu. Turnir igramo svako ljeto i baš je gušt, priča nam Damir Mišković
Vidi originalni članak

U predvečerje Jadranskog derbija, utakmice Rijeke i Hajduka, sutra na Rujevici, igrao se tradicionalni 'mali Jadranski derbi' u Miškovićima na Pagu. Prvo je to mjesto nakon što prođete Paški most u smjeru sjevera i rodni kraj prvog čovjeka Rijeke Damira Miškovića

A u tom malom mistu sve je kako treba biti - jedan brat igra u dresu Hajduka, drugi u dresu Rijeke... Igraju i Miškovići iz Slovenije... Na male branke, dolje kod mula, igra se cijelu večer dok se okreće janjac. Veliki i mali, hajdukovci i Riječani, ovdje je rivalitet zdrav da zdraviji ne može biti i sveden je uglavnom na dobru zafrkanciju. 

- Eto, tko kaže da vatreni hajdukovci i moji Riječani ne mogu zajedno. Kad svatko voli svoje i poštuje tuđe, onda je sve u redu. Turnir igramo svako ljeto i baš je gušt - rekao nam je Damir Mišković.

Ljeto mu, kaže, prolazi radno. Transferi poput Bradarićeva, pa europske utakmice ne dozvoljavaju duži predah. Skokne dan, dva na Pag napuniti baterije pa natrag na posao.

- Upravo smo se vratili iz Norveške i mogu vam reći da sam ostao strašno iznenađen pozitivom. Taj Sarpsborg, to je gradić od 50-ak tisuća ljudi, ako i toliko, a stadion je bio pun ko šipak i bodrili su svoje od početka do kraja, svi u dresovima, a nama nitko nije rekao jednu jedinu ružnu riječ, čak ni kad smo skočili nakon našega gola. Ma svaka im čast, Norvežani su bili divni i mi ćemo ih na isti način ugostiti - rekao je prvi čovjek Rijeke.

Hrvatski viceprvak je na dobrom putu da izbori play-off za ulazak u Europsku ligu, no Mišković ipak razmišlja o planu B. Kao što je smislio i pokrenuo Opatijsku inicijativu, sustav koji bi u skoroj budućnosti mogao biti spas za hrvatske momčadske sportove, tako razmišlja i o nekakvoj vrsti nazovimo je druge Europske lige. Za sve one klubove koji ne uspiju proći kroz filter od četiri teška pretkola, da ipak osjete taj duh igranja u Europi.

- Od koliko, valjda tristotinjak klubova, koji igraju europska pretkola na kraju ih jako malo uspije proći u natjecanje po skupinama. Evo, pogledajte taj mali Sarpsborg, da samo vidite koliko je njima značilo igrati Europu protiv nas... U krajnjoj liniji, i mi smo nekoliko puta igrali Europsku ligu, ali taj filter koji moraš proći jako je težak za nas i za klubove poput Sarpsborga. Bilo bi jako dobro klada bi Uefa imala neku varijantu B za one klubove koji se trude, daju sve od sebe i ulažu u momčad, a koji ne uspiju - rekao nam je Mišković.

U finalu su Miškovići iz Rijeke pobijedili Miškoviće iz Slovenije 8-2...

A u Miškovićima se šale da imaju i svečanu ložu te VAR...

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Scully_fiume 11.08.2018.

    Grande Miško

  • mr mike 11.08.2018.

    pozdrav sa street-parade u Zürich-u

  • Fahri Musliu Junior 11.08.2018.

    U Rijeci i na Kvarneru ima više navijača Hajduka nego Rijeke. Hajdukovi navijači dominiraju na Cresu, u Novalji, Rabu, Crikvenici, Vinodolu, Selcima, Lošinju, Opatiji, Viškovu i Lovranu,,,Rijeka ima nešto malo više navijača od Hajduka u gradu Rijeci i Pehlinu.Toliko o tome da je Rijeka velik i slavan klub. Sa samo jednom jedinom titulom prvaka države u 60 godina postojanja ne možeš biti velik klub,,,kao što to isto sa jednom titulom nisu postali niti Leicester ili Wolfsburg, hehehehe, HŽV!

Komentiraj...
Vidi sve komentare