To je to što me zanima!

E, to je navijanje! U Gajnicama svi skupa pjevaju Severinin hit

TO JE TO Ponikve su popularan zagrebački nogometni klub iz Gajnica. Natječu se trenutno u četvrtoj ligi, a u vikend derbiju dobili su Samobor. Uslijedila je zajednička pjesma navijača i igrača za pamćenje...
Vidi originalni članak

Četvrtoligaš NK Ponikve iz zagrebačkih Gajnica mogu se pohvaliti navijanjem kojem bi pozavidjeli i mnogi prvoligaši. 

Baš su u vikend derbiju pobijedili Samobor 2-1 pred dvjestotinjak gledatelja i odmah najavili ambicije ulaska u treću ligu!

Facebookom dominira snimka u kojem igrači i njihova navijača skupina Vješala Zagreb zajedno pjevaju i slave poslije spomenute pobjede u derbi utakmici.

Vješala povedu slavnu Severininu pjesmu 'Paloma nera', zatim igrači u zelenim dresovima nastave i nastane pravo ludilo.

Uz kreativnu koreografiju, naravno...

Uistinu prekrasne i 'zarazne' sportske scene.

VIDEO

Inače, Gajnice nose renome jedne od najnogometnijih sredina Zagreba i u tom je klubu karijeru započeo današnji Dinamov kapetan Domagoj Antolić koji je u Ponikvama bio kapetan pionira. 

Iz iste gradske četvrti stiže i današnji standardni reprezentativac Milan Badelj, a ljubitelji HNL-a sigurno su dobro upoznati s likom i djelom Hrvoja Štroka koji je također iz Gajnica.

Protiv Ponikva se mučio i Dinamo 2014. u Kupu. Naime, modri su nakon 25 godina gostovali u nekom zagrebačkom kvartu u sklopu kup natjecanja i odmah je bilo napeto. 

Ponikve su čak i povele zgoditkom Ivana Klarića u 18. minuti, a Dinamo je izjednačio u 34. minuti pogotkom Henriqueza.

Tadašnji prvak se dugo mučio s amaterima iz Gajnica, da bi tek u 75. minuti preko Ognjena Vukojevića došao do pobjede od 2-1 i prolaska u osminu finala.

VIDEO

Bio je to veliki nogometni praznik u Gajnicama i nešto čega se domaći uvijek rado sjete.

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Kujekov pionir 14.12.2022.

    Meni ne ovo sve drago i lijepo, no di je gajnički stijeg? Portret Poglavnika Kujeka? Di su oni kipovi i pioniri? Di je himna?

  • miki8787 27.09.2017.

    Slicno ima Borussia Dorttmund kad igra doma pa slusa kako joj navijaci pjevaju i onda im se oni pridruze.To su preuzeli od Borussie

  • _morti_bu_ 26.09.2017.

    Više mi izgleda kao Gaynice...oni si pjevaju sjeverinu, simpatični dečkići

Komentiraj...
Vidi sve komentare