To je to što me zanima!

E, to je posao: Za nove dresove Liverpoolu 30 milijuna eura!

Od sljedeće sezone Liverpool više neće igrati u New Balance dresovima, već su prihvatili ponudu Nikea, koji ima za pet godina nudi 150 milijuna eura, odnosno, 30 milijuna eura svake godine
Vidi originalni članak

Čak 40 milijuna eura po sezoni nudio je New Balance europskom prvaku, odluče li ostati u njihovim dresovima. No, iz Liverpoola je stigla odbijenica. Razlog je što je Nike, koji ima sjajan marketing, obećao Redsima da će LeBron James, Serena Williams, Drake i mnogi drugi poznati manekeni Nikea reklamirati dresove.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Taj trio, James, Serena i Drake zajedno na Instagramu imaju 126.4 milijuna "followera", 105 milijuna više nego Liverpool. 

Ugovor je potpisan na pet godina, a u tih pet godina Nike će isplatiti Liverpoolu 150 milijuna eura, odnosno 30 milijuna eura po sezoni. Nadalje, ako osvoje Ligu prvaka dobit će pet milijuna eura, doguraju li do finala tri milijuna eura i još dva milijuna eura osvoje li naslov engleskog prvaka. 

Također, dobit će 20 posto od prodanih dresova, a dresovi će se prodavati u najmanje 8000 trgovina diljem svijeta, dvostruko više nego što se prodavalo u vrijeme New Balancea. Najviše ciljaju na azijsko tržište, gdje je, prema Financial Times, najveća rastuća potražnja Nike proizvoda. No, također je činjenica da se u Aziji trenutačno najviše prodaju dresovi zvijezdi kao što su Ronaldo i Mbappe, nego klubova. 

E, sad, ideja je da Mbappe dođe u Liverpool, čime bi prodaja skočila do neba, no Klopp tvrdi da nema šanse za takav scenarij jer je 180 milijuna eura previše za jednog igrača. Dresovi bi trebali izgledati nešto kao Portugalovi sa Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. 

Inače, rekorder je Manchester United, koji je od Adidasa za jednu sezonu dobio 80 milijuna eura. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • smijeh 07.01.2020.

    Za godinu dve, dres koji je inace napravljen od 10 recikliranih plasticnih boca kostat ce minimalno 200 eu samo radi pohlepe klubova!!!!!

  • Alfa & Omega 07.01.2020.

    3 garnitura La bomba , djeluje moćno 👌🏼⚽️

  • Jat Masin 07.01.2020.

    Moram nadopuniti textopisca jer nije naveo sve podatke, Liverpool ce dobiti 20% od apsolutno svakog Nike proizvoda sa Liverpoolovim grbom i imenom sto nisu samo dresovi vec i puno toga vise poput trenerki, majica, odjece za zene i djecu, pulovera, hudica, dukserica i svega onog sto danasnji proizvođaci sportske opreme nude za navijace. Po sadasnjim izracunima New Balance-a to bi bilo oko 90 miliona eura, a Nike ima puno vise prodajnih mjesta gdje ce gurati Liverpoolove proizvode preko LeBron Jamesa i S. Williams koji su megapopularni sportasi u svijetu. Danas sam cito da bi Liverpool od ovog ugovora sa Nike mogao zarađivati debelo iznad 100 miliona funti, a tek trebaju otvoriti azijsko trziste i posebice ce biti popularni u Japanu nakon sto su potpisali Minamina. Liverpool gradi u suradnji sa Nike brend, 30 miliona funti je u ovom slucaju samo pocetna cifra iako ni ona nije zanemariva jer upravo toliko Tottenham dobiva godisnje bez ovog svega navedenog, a Nike vidi Liverpool uz Barcelonu kao svoj najveci dijamant u nogometnoj kruni i zele s njima ostvariti sve ono sto su ucinili sa unitedom sto bi bila kao svojevrsna osveta njima nakon sto su presli Adidasu

Komentiraj...
Vidi sve komentare