To je to što me zanima!

Eduardo: Nisam pogledao snimke ozljede, ni ne želim

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Razumijem medijski pritisak nakon ozljede, ali volio bih da sam u tim trenucima imao više mira, rekao je Dudu u prvom intervjuu nakon ozljede
Vidi originalni članak

Sada mi je već lakše, osjećam se puno bolje i treba pokušati zaboraviti najteže trenutke. Pola godine neću igrati nogomet, ali dobro je u svemu tome što ću više vremena moći provesti s obitelji, rekao je Eduardo novinaru HRT-a Saši Sušecu u prvom intervjuu nakon što ga je brutalni start stopera Birminghama Martina Taylora udaljio s nogometnih terena i izbacio iz kombinacija za nastup na Euru u Austriji i Švicarskoj. Jedino o Tayloru nije želio razgovarati, na sva druga pitanja odgovarao je spremno i susretljivo.
- Možda i jesam prebrzo primio loptu i okrenuo se... Bio sam prije njega na lopti i zahvatio me prije nego sam se uspio izmaknuti. Nisam baš mislio da će biti ovako loše.... - prisjeća se Dudu jednog od najružnijih trenutaka u dosadašnjoj karijeri i dodaje:
- Svi prijatelji koji su me kasnije zvali rekli su mi da ne gledam snimku, da je izgledalo zastrašujuće. I nisam je još pogledao, ni snimku ni fotografije. Vidio sam samo neke fotografije na kojima ležim, ništa više od toga ni ne želim gledati.
Dudu misli da je do ovako teške ozljede došlo spletom nesretnih okolnosti, da je lako mogao proći puno bolje.
- U trenutku tog starta noga mi je bila na zemlji i oslonio sam se na nju cijelom svojoj težinom. Da je bila u zraku, bio bi to običan faul i ništa dramatično ne bi se dogodilo - prisjeća se Dudu jednog od najružnijih trenutaka u dosadašnjoj karijeri.
- Kada sam ležao na travi i pogledao nogu, nisam mogao vjerovati, morao sam okrenuti glavu na drugu stranu. Užasno me boljelo i tada i na putu do bolnice - rekao je Eduardo, koji u tim trenucima nije bio u stanju pričati na engleskom.
- Htjeli su mi mobilizirati stopalo i svi su mi nešto govorili. Doveli su i Gilberta Silvu da prevodi jer sam govorio na portugalskom. Ali ni on me nije razumio, jer taj čas nisam znao ni gdje sam, a kamoli da sam mogao nešto reći... Srećom, sve je prošlo kako je trebalo - kaže igrač Arsenala, kojemu je od fizičke boli u trenutku ozljede intenzivniji bio osjećaj panike i golemog šoka. Na pitanje jesu li treneri i njihov pristup krivi za ovakve ozljede, Dudu je odgovorio:
- Kad si na terenu, uvijek želiš pobijediti i daješ 100 % svojih mogućnosti. A kad je tako, događaju se ovakve stvari, dolazi i do ozljeda kakva je i moja. Svakome se može dogoditi - misli Eduardo, koji je tijekom cijeloga razgovora lijevu nogu, 'okovanu' gipsom, držao na povišenom.
- Gips ću nositi vjerojatno još četiri tjedna, nakon čega će početi rehabilitacija. Preporučili su mi da je odradim u Rio de Janeiru, kod liječnika brazilske reprezentacije. Kod njega su se od ozljeda oporavljali i Ronaldo, Ronaldinho, Julio Baptista... - najavio je 'crozilian'. Veseli se što će biti blizu obitelji. A najbliža obitelj, supruga Andrea, teško je proživjela ozljedu.
- Ja sam nju morao smirivati, govoriti da će sve biti u redu...
Dužina oporavka, kao i uvijek u sličnim situacijama, velikim će dijelom ovisiti o mentalnom stanju pacijenta.
- Oporavak može trajati šest ili devet mjeseci, a možda i godinu dana ili još dulje. Sve ovisi o meni, rekli su mi da je jako bitno kakav ću biti u glavi. Ne budem li spreman u glavi, bit će puno problema i s fizičkim oporavkom - poručio je Eduardo iz kauča u svom londonskom domu.
- Ovo je moj prvi intervju od ozljede. Taj navodni razgovor sa mnom su izmislili i naravno da sam tražio da to demantiraju, što su i učinili - demantirao je Dudu intervju objavljen u engleskim novinama News of the World.
- Hvala svima na velikoj podršci. Zvali su me i gotovo svi suigrači iz reprezentacije. Nedostajat ću im, ali ima sjajnih napadača koji me mogu zamijeniti i vjerujem da će Hrvatska otići daleko na Euru - završio je Eduardo.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ona009 06.03.2008.

    dudu skidam kapu..skroman si,smiren,jednostavan..preslatki a najvise predobar...sve u svemu...najbolji si..drzi se mali...glavu gore i nemoj forsirat...pust nek ide sve svojim tokom...mi smo uz tebe...vazno je da se izvuces i psih i fizi...lijep pozdrav od bbb-ice

  • Ponosna_Hrvatica 06.03.2008.

    Eduardo, nek te Božji blagoslov prati! Sve najbolje ti želim i da opet bezdušno bušiš mreže!

  • zadroo 06.03.2008.

    kakva mu je ovo roza majica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare