To je to što me zanima!

Eduardo: Šahtar će kod kuće biti favorit protiv Chelseaja

'Igramo kod kuće, imat ćemo podršku navijača, a postali smo puno snažniji i iskusniji u posljednje dvije godine. Spremni smo biti veliko iznenađenje Lige prvaka'
Vidi originalni članak

Sutrašnji (utorak) ogled 3. kola skupine E Lige prvaka između Šahtara i Chelseaja na Donbass Areni najavio je hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva za službenu web-stranicu ukrajinskog prvaka.

Eduardo je proveo tri sezone u dresu Arsenala i poznaje stil igre premierligaških klubova, pa je stoga i izabran za sugovornika uoči susreta.

* Eduardo, vi ste momčadski stručnjak za engleski nogomet. Da li su vam se suigrači obratili za savjet?

- Teško je nešto preporučiti jer svi znaju tko je Chelsea. Igrat ćemo protiv prošlogodišnjeg pobjednika Lige prvaka. Počeli su igrati još bolje, a momčad im je sastavljena od sjajnih igrača. Također, igraju jake utakmice jednom ili dva puta tjedno. Usprkos tome, mislim da možemo odgovoriti ako ćemo igrati kako znamo.

* Sjećate li se londonskih derbija u engleskom prvenstvu?

- Da, ali sam igrao samo jednom protiv njih sa Arsenalom. Tada smo izgubili.

* Treba li nešto posebno napraviti? Čega se treba posebno pripaziti kod Chelseaja?

- Vrlo su jaka momčad, a ove sezone pokazuju kako lijep i fluidan nogomet mogu igrati, kao Šahtar ili Barcelona. Sada su u sjajnoj formi, ali ako spustimo loptu na travnjak i držimo ju u posjedu, gostima neće biti lako. Igramo kod kuće gdje imamo snažnu podršku navijača.

* Chelsea nikad u povijesti nije igrao protiv ukrajinskog kluba. Čime možete iznenaditi goste?

- Nisam znao da je to njihov debi protiv ukrajinskog predstavnika. Ali svi znaju koliko je Šahtar sada jak i moraju poštovati našu momčad. Imamo puno sjajnih igrača, tehnički potkovanih i brzih. Bit će to zanimljiv susret za obje momčadi, ali mislim da imamo dobre šanse. Vidim Šahtar kao favorita u ovom ogledu. Igramo kod kuće, imat ćemo podršku navijača, a postali smo puno snažniji i iskusniji u posljednje dvije godine. Spremni smo biti veliko iznenađenje ovosezonske Lige prvaka.

Ogled Šahtara i Chelseaja ogled je dviju vodećih momčadi skupine E. Obje su dosad skupile po 4 boda.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • akcijski akademik 23.10.2012.

    MA KAKAV CHELSEA!!!! brate mili

  • sesvetee 23.10.2012.

    bitno da dudu puni stupce u noinama sa svojim izjavama sahtar je favorit pa nema veze nista sta on prica u zadnje vrijeme !!!!!

  • sesvetee 23.10.2012.

    edurdo nekad si bio igracina , a nisi ni bas neki covjek kad nezelis postivati svoje ugovore , vani je 15 i 20 posto normalna stvar i kod najvecis zvijezda , nemas vise neke prevelike vrijednosti ni kao covjek ni kao igrac , osim da punis novine o svojim sudovima koje ces svagdje u svijetu izgubiti !!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare