To je to što me zanima!

EHF slavi Hrvate: Kako smo Vardaru donijeli naslov prvaka!

Tek kad smo se vratili kući, shvatili smo što smo napravili. Priredili su nam nevjerojatan doček, prisjeća se Luka Cindrić povijesnog naslova s Vardarom
Vidi originalni članak

Ivan Čupić i Luka Cindrić hrvatski su heroji Vardara, igrači koji su svojim golovima u zadnjim sekundama polufinala i finala Lige prvaka prošle sezone donijeli povijesni naslov u Makedoniju. Sjajni duo imao je cijelo ljeto vremena da im se slegnu emocije, a hrvatske rukometaše ovih dana posebno je istaknula i službena stranica EHF-a.

- Ne znam kako sam ga zabio, ali sanjao sam o ovakvim trenucima još kao klinac - kaže Luka Cindrić, najugodnije iznenađenje vjerojatno i cijele prošle sezone Lige prvaka.

I dok je Luka tek na svom početku u samom rukometnom vrhu, Ivan Čupić odigrao je 'stotine' takvih utakmica, i osvojio dva naslova za redom.

- Bila je to eksplozija emocija cijele momčadi. Ovoga ćemo se sjećati cijeli život. Da, bili smo autsajderi na Final Fouru, no borili smo se do posljednje sekunde - kaže Čupić koji je zabio za naslov u finalu s PSG-om.

A tamo ga je doveo drugi Hrvat. Polufinale Lige prvaka, četiri sekunde prije kraja, rezultat je 25-25, na drugoj strani velika Barcelona, ali jedan od najmanjih na terenu se diže, skače s devet metara i zabija pokraj fantastičnog Pereza de Vargasa za jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri.

- Čudesno je bilo kad sam zabio. Pogledao sam semafor da vidim koliko ima do kraja i odbrojavao zadnje sekunde. Izbacio sam sve iz sebe nakon što sam zabio - priča Luka, a Čupić dodaje:

- Bio je to trenutak genijalnosti Cindre, genijalan gol koji nas je odveo u finale.

U tom finalu, Cindrićevu ulogu preuzeo je Čupko i zabio u posljednjoj sekundi za veličanstveni naslov, prvi u povijesti Vardara.

- Skočio sam, pogledao golmana, vidio da ima mjesta, pucao i zabio. U idućem trenutku sam pogledao suca jer nisam znao jesam li zabio prije isteka vremena.

A, onda... ludnica. Već u Kölnu je počelo slavlje, ali Skoplje nije spavalo noćima i prava stvar počela je tek po dolasku u glavni grad Makedonije.

- Tek kad smo se vratili kući, shvatili smo što smo napravili. Priredili su nam nevjerojatan doček - priča Cindrić.

Samo koji mjesec kasnije već su krenuli u obranu naslova s Hrvatima u glavnim ulogama.

- Naravno da želimo naslov, ali znamo koliko je teško igrati u Ligi prvaka koja je svake godine sve luđa - zaključili su hrvatski heroji makedonskog diva.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Jakov Marendić 02.10.2017.

    Nalov Europskog prvaka Vardaru je donio Cindrić, tog istog Cindrića je iz Metalurga protjerao 2015. naš veliki mag i demagog Lino Červar, nakon jedne sezone...Bravo legendo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare