To je to što me zanima!

Ej, Čupiću, pa što ti je? Uvijek je bio najbolji, sad je zakazao

NIJE IŠLO Uvijek smo imali nepogrešive izvođače sedmeraca: Ćavara, Džombu, Smajlagića... Čupić ih je do ovog prvenstva izvodio sjajno, ali ovaj put je zakazao
Vidi originalni članak

Uvijek je bio naš ponajbolji strijelac i igrač, nezaustavljiv u kontri i nepogrešiv iz sedmeraca, ali Ivan Čupić (27) u Danskoj je bio neprepoznatljiv. Zabio je 24 gola u osam utakmica, od toga samo 12 iz igre.

Svjestan je i Čupko da je njegov nastup u Danskoj bio jako loš.

- Ovo mi je najlošiji turnir u životu, nikad u karijeri nisam igrao lošije - rekao je Čupić, a te riječi potvrđuje i statistika.

Za 24 gola potrošio je 42 lopte, što je za krilo jako puno. Nije mu išlo čak ni iz sedmeraca, izveo ih je 18, a zabio 12. U prosjeku je promašio svaki treći...

- Teško mi je i krivo, ali morao sam i ja ovo proći - kaže Ivan.

A bez njega je bilo jako teško.

- U današnjem, sve bržem rukometu, krila imaju puno važniju ulogu nego ranije. Barem trećina golova mora biti njihova, krila daju ritam utakmici kroz kontre i polukontre - rekao je Mirza Džomba.

Čupko svoj ritam, nažalost, nije uspio uloviti do kraja turnira. Djelomično ga je, zabivši 33 gola, “pokrio” Zlatko Horvat. Njih dvojica su cimeri, zovu ih Mali i Manji, no još nikad Manji nije nadmašio Malog. 

Sve do Danske i EP-a, koje će Čupić htjeti što prije zaboraviti...

Idi na 24sata

Komentari 42

  • stara škola 28.01.2014.

    Mi smo čudan narod. Cijenimo samo pobjede, medalje, a kad to ne osvojimo onda sipamo drvlje i kamenje po onima koji su nas toliko puta obradovali. Sjetimo se samo koliko nam je radosti donio Čupić svojim igrama i golovima. Sada mu nije išlo. Krivim izbornika koji je trebao vidjeti da mu ne ide i nije ga trebao forsirati na sedmercima. Isto tako nema svrhe čovjeka koji zapuca tri šanse zaredom držati i dalje u igri. Trebao ga je više odmarati, da ga kriza prođe. treba shvatiti da je Čupić igrač koji uvijek daje više od 100% i ako mu jednom ne ide treba ga razumjeti. Ovakva haranga od strane medija i kvazistručnjaka nikome ne koristi, a najmanje Čupiću. Ja bih radije razmišljao o tome zašto Balić više nema mjesta u repki. Zbog godina? Ma dajte koliko je igrača u izvrsnoj formi, Balićevih godina, bilo na turniru ( Omejer 1976 godište, Hvidt i Gill također, Narcisse 1979 i mnogo drugih). Dakle godine nisu razlog. Ali Goluži on ne treba. Ne znam više koliko puta nas je tvrdoglavost izbornika (najviše u rukometu i nogometu) koštala boljih rezultata. Ali izgleda da su neki nedodirljivi.

  • rudi17 28.01.2014.

    Kada ide ga hvalimo, a kada ne ide je prvi državni neprijatelj. Ma sve mi se te kritike gade.

  • Nikki99 28.01.2014.

    tajming vam je super.

Komentiraj...
Vidi sve komentare