To je to što me zanima!

Eksperimentiraju: Oglede Europa lige sude petorica!

Po jedan sudac stajat će iza svakoga gola, gledat će što se događa u šesnaestercima. Još se ne zna hoće li biti samostalni ili pomoćnici
Vidi originalni članak

Svjetska (Fifa) i Europska nogometna federacija (Uefa) zajednički uvode sustav s petero sudaca/sutkinja u novoformirano Uefino natjecanje, Europsku ligu, objavio je predsjednik Fife Sepp Blatter u nedjelju.
Eksperiment kojem je cilj dodatno smanjiti broj sudačkih pogrešaka na nogometnim utakmicama krenut će u fazi po skupinama natjecanja koje nasljeđuje Kup Uefe. Dva će dodatna suca stajati iza svakoga gola i motriti na događanja u 16-ercu. Zasad nije poznato hoće li imati ulogu pomoćnika glavnog suca ili će suditi sami.
Iako se eksperiment provodi pod okriljem Fife, u potpunosti će ga realizirati i financirati Uefa. Predsjednik Uefe Platini nada se da bi sustav mogao sasvim zaživjeti i uhodan se primjenjivati na Europskom prvenstvu 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.
Fifa je dosad isprobavala sustav na jednome međunarodnom turniru mladih reprezentacija u Cipru te u Sloveniji i Mađarskoj.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • vedran_zgb 01.06.2009.

    treba bit sto vise sudaca, po meni bi svaki igrac trebo imat jednog sudca na vratu cijelu tekmu...al ga paradiraju, to je nevjerojatno...

  • prudje 01.06.2009.

    Pa to znači da suci više ne budu svirali penale za n.k. nalpe? Nemojte to ljudi radit, opet bu razlika između Dinama i jajduka 10-15 bodova, haha, ajmo minusi!

  • baka22 01.06.2009.

    casio je sve rekao! ne treba nis mjenjat!

Komentiraj...
Vidi sve komentare