To je to što me zanima!

Eksplozija Hrvata koji igra na ugovor od 10 dana! Najbolja NBA utakmica za Luku Šamanića

Luka Šamanić zabio je 23 koša u pobjedi Jazza 118-114 protiv Denver Nuggetsa, za koje igra ponajbolji košarkaš današnjice, Nikola Jokić
Vidi originalni članak

Talentirani hrvatski košarkaš Luka Šamanić dugo je čekao priliku u najboljoj košarkaškoj ligi na svijetu, NBA-u. Dugo je brusio zanat u razvojnoj NBA ligi, a priliku je dobio krajem ožujka, kad je potpisao ugovor s Utah Jazzom u trajanju od deset dana.

Desetodnevni ugovor inače je najlošiji NBA ugovor. On, kao što mu ime sugerira, doslovno ističe deset dana nakon što je potpisan. Šamanić je, dakle, imao jednostavan zadatak.

NOVA ŠANSA Zaboravljeni Hrvat vraća se u NBA! Potpisao za klub u kojem je Babo ostavio veliki trag...

Pokazat što sve zna i može u nekoliko utakmica, a trud mu se isplatio - ugledni ESPN novinar Adrian Wojnarowski jučer je objavio da će Šamanić igrati s Jazzom do kraja regularne sezone, što znači da su ga zadržali dvije utakmice duže nego što su planirali.

A odmah se odužio Jazzu na najbolji mogući način. Umjesto da je spakirao kofere i napustio Utu, Šamanić je spakirao čak 23 koša Denver Nuggetsima, za koje igra aktualni dvostruki MVP lige, Nikola Jokić. 

Šamanić je završio utakmicu s 23 koša, što je najbolji učinak u njegovoj mladoj karijeri. Pogodio je 9 od 14 šuteva za 64.3 posto uspješnosti, a ubacio je i tri trice. Treba istaknuti i osam uhvaćenih i dvije ukradene lopte.

BORI SE ZA UGOVOR VIDEO Hrvat pobjegao LeBronu Jamesu pa čudesno zakucao! SLAVIO I ZUBAC VIDEO Šamanić zaigrao u NBA-u nakon dvije godine. Pogledajte sjajnu blokadu u pobjedi Ute

Hrvat je nakon utakmice bacao majice na tribine i zasluženo dobio ovacije u Salt Lake Cityju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • MODERN TALKING 09.04.2023.

    Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača.

  • 09.04.2023.

    Bravo luka 👍🏼🇭🇷, samo jako dalje

  • lukic1991 09.04.2023.

    nebitna utakmica

Komentiraj...
Vidi sve komentare