Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zaboravljeni Hrvat vraća se u NBA! Potpisao za klub u kojem je Babo ostavio veliki trag...

Zaboravljeni Hrvat vraća se u NBA! Potpisao za klub u kojem je Babo ostavio veliki trag...

Kako piše Shams Charania, novinar specijaliziran za NBA, hrvatski košarkaš Luka Šamanić potpisao je desetodnevni ugovor s Utah Jazzom, bivšim klubom Bojana Bogdanovića

VIDEO

Hrvatski košarkaš Luka Šamanić (23) protekle dvije godine izgubio se iz vida hrvatske košarkaške javnosti. Nakon što ga je San Antonio otpustio u listopadu 2021. godine, priliku za preporod vidio je u New York Knicksima, no prvo se morao izboriti kroz njihovu filijalu u razvojnoj ligi. Nažalost, neugodna ozljeda pete izbacila ga je iz sedla pa je pauzirao gotovo godinu. 

Pokretanje videa...

Trening košarkaške reprezentacije 01:29

Polako je padao u zaborav, postojala je i mogućnost da se vrati u Europu, ali htio je dokazati sebi i drugima da ima kvalitetu za opet zaigrati u NBA ligi. Bilo je jasno da će morati krenuti od dna. Potpisao je za Maine Celticse, klub iz razvojne lige, filijalu Boston Celticsa. Od prve utakmice bilo je svima vidljivo kako je za dvije razine iznad ostalih. Dominirao je u svim parametrima, a nakon 27 utakmica na prosjeku je od 22 koša i devet skokova po utakmici. Ipak, koliko god se razvojna liga činila dalekom od svjetla najsjajnijih reflektora NBA lige, njegove partije nisu prošle nezamijećeno.

Šamanić se vraća u NBA ligu

Kako piše Shams Charania, novinar specijaliziran za NBA, hrvatski košarkaš potpisao je desetodnevni ugovor s Utah Jazzom, bivšim klubom Bojana Bogdanovića. Odigrat će pet utakmica, a možda i više jer ako se dokaže, može potpisati novi ugovor od deset dana.

Bit će mu ovo prilika da se nametne, pokuša iskoristiti šansu i možda zaraditi ugovor kojim bi se na dulje vrijeme vratio u NBA svijet. U razvojnoj ligi vratio se u život, pokazao da talent i kvalitete nisu presušile, štoviše, izgleda fizički moćnije, pauza mu je pomogla da poradi na nedostacima, a i iskusniji je dvije godine. Faktori koji će mu zasigurno pomoći da se vrati na košarkašku mapu. 

Prilika za oživjeti karijeru

Luka je u NBA došao 2019. godine kada ga je San Antonio izabrao kao 19. picka na NBA Draftu. Legendarni Gregg Popovich nije trener koji previše vjeruje mladim igračima, ali s Hrvatom je porazgovarao po njegovom dolasku i priznao mu da s njim ima velike planove. Naravno, morao se prvo nametnuti u momčadi, izboriti za minutažu, ali koliko god dobro odigrao jednu utakmicu, u sljedećoj bi utakmicu odgledao s klupe. Selio je iz razvojne lige u NBA nekoliko puta da bi ga Spursi otpustili u listopadu 2021. godine. U Knicksima nije se uspio dokazati zbog ozljede, a sada mu je ovo velika šansa da se vrati u NBA svijet i oživi karijeru, vrati se tamo gdje je bio prije nekoliko godina. Sve je na njemu.

S tim bi ujedno profitirala i hrvatska košarka. Za reprezentaciju nije još debitirao, kvalifikacije za Olimpijske igre 2021. godine propustio je zbog ozljede. Polako se vraća, u razvojnoj ligi pokazao je koliko vrijedi, a vjerujemo da će to napraviti i u Uti pa potom u reprezentaciji. Imamo malo igrača takvih kvaliteta, bila bi šteta da ne ostave trag.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger