To je to što me zanima!

El Clasico najskuplji na svijetu: Derbi od devet milijardi kuna...

Uoči novog El Clasica hrvatski je reprezentativac Luka Modrić treći igrač Real Madrida po vrijednosti. Ispred njega su samo Gareth Bale i Cristiano Ronaldo
Vidi originalni članak

Izgubimo li u Madridu, vjerojatno smo izgubili naslov. Pobijedimo li, uvjeren sam da ćemo uzeti trostruku krunu. Baš kao 2009. s Pepom, rekao je Xavi.

Vezni igrač Barcelone samo je Espanyolu u karijeri zabio više golova nego Realu. Madriđanima je zabio četiri, gradskom rivalu pet. Nekoć jedan od najskupljih igrača, Xavi Hernandez je danas u Barceloninoj momčadi po vrijednosti tek na 17. mjestu. Procjenjuje se na deset milijuna eura.

Ono što je Xavi u Barceloni, to je Luka Modrić u Realu. Samo, za razliku od Xavija, Luku su uoči derbija procijenili kao trećeg najskupljeg igrača. Odmah iza Ronalda i Balea. Španjolski list As Ronaldovu vrijednost procjenjuje na 100 milijuna eura, Baleovu na 80, a Modrićevu na 40 milijuna!

- Ne igraju silni milijuni. Vrijednost momčadi ništa ne znači ako to ne pokažete na terenu - rekao je Carlo Ancelotti, trener Real Madrida.

Momčadi Reala i Barcelone, koje će biti u službenom zapisniku, vrijede čak devet milijardi kuna! Primjerice, drugi najskuplji derbi, onaj Chelseaja i Man. Cityja, vrijedi “samo” šest milijardi kuna.

Prethodni El Clasico, koji je bio u listopadu prošle godine, dobila je Barca. No nakon te utakmice sve se promijenilo. Počeo je zastrašujući Realov niz od 31 utakmice bez poraza, a Luka Modrić prometnuo se u jednog od ključnih igrača. Bit će ovo Modrićev šesti derbi protiv Barce, a s njim u momčadi Real je izgubio samo jedan. Baš onaj prošli.

- Luka je naš motor, koji se ne gasi - rekao je Ancelotti.

U posljednjih 14 El Clasica obje su momčadi zabile najmanje po gol. Posljednji put jedna momčad nije zabila u travnju 2011. Real je tad na Bernabeuu izgubio 2-0...

Idi na 24sata

Komentari 128

  • vargas34 23.03.2014.

    Jel zna netko dobar link da mogu gledat el classico,ali da je slika dobra i da se ne smrzava unaprijed hvala

  • sime juric 23.03.2014.

    Tko će prenositi tekmu?

  • jaha 23.03.2014.

    od veceras real na spanjolskom znači, plitak potok

Komentiraj...
Vidi sve komentare