To je to što me zanima!

Roma dalje u grotlu De Kuipa, Kalinić zabio gol Olympiacosu

Nakon divljanja Feyenoordovih navijača i prekida utakmice, Roma je u Rotterdamu slavila 2-1, baš kao i Dnjipro Nikole Kalinića u Pireju. Hrvatski napadač zabio je gol
Vidi originalni članak

Kontroverze i prekid utakmice nakon krvavog prvog dvoboja između Rome i Feyenoorda u Rimu nisu mogle zaobići ni uzvrat ovih dvaju klubova na De Kuipu. Talijani su slavili 2-1 i prošli dalje u dvoboju koji je bio prekinut na 15-ak minuta zbog gađanja igrača i sudaca od strane domaćih navijača.

Roma je povela golom Adema Ljajića u prvoj minuti nadoknade prvog dijela, a onda je strasti razbuktao francuski sudac Clément Turpin isključivši domaćeg igrača Te Verdea u 54. minuti. Nedugo nakon toga zbog nereda je sudac pozvao igrače u svlačionicu, a čim su se vratili na travnjak Feyenoord je izjednačio preko Elvisa Manua . Ipak, radost nije dugo trajala jer je Gervinho u 60. minuti zabio na asistenciju Torosidisa i tako odveo Rimljane u osminu finala.

Feyenoord će nakon svega snaći drastična kazna Uefe, a neće im pomoći ni incident iz prvog poluvremena kada su Gervinha s tribina gađali ogromnom plastičnom bananom koju je pomoćni sudac morao skloniti s travnjaka.

Nakon Milana Badelja , Matea Kovačića i Domagoja Vide , slavio je i Nikola Kalinić čiji je Dnjipro remizirao s Olympiacosom u Pireju 2-2 i tako s ukupnih 4-2 prošao dalje. Domaćine je u vodstvo doveo Kostas Mitroglou u 14. minuti, a osam minuta poslije Artem Fedetski povećao je prednost Ukrajinaca. U samom finišu pala su dva gola: prvo je Domínguez zabio za 2-1, a u idućem napadu u strijelce se upisao i Nikola Kalinić za konačnih 2-2.

U najefikasnijoj večeri Torino je slavio na San Mamésu 3-2, što mu je uz remi u prvoj utakmici značilo osminu finala. Athletic Bilbao dvaput se vraćao iz zaostatka, ali nakon što je Matteo Darmian u 68. minuti zabio za vodstvo gostiju 3-2, postalo je jasno da će Baski ispasti iz Europske lige.

Everton je na Goodison Parku potvrdio pobjedu protiv Young Boysa svladavši ga 3-1, baš kao i Napoli protiv Trabzonspora (1-0) odnosno Club Brugge protiv Aalborga (3-0). Wolfsburg je bez ozlijeđenog Ivana Perišića sačuvao praznu mrežu kod Sportinga i s 2-0 iz prve utakmice proslavio prolazak.

Europska liga, 1/16 finala, uzvratne utakmice:

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Joker 🃏 27.02.2015.

    Kako je samo sudac bio strog prema Feyenordu (2 crvena)...ja mislim da bi ga navijači najradije prebili, a vjerovatno je netko potplatio suca, neki talijan samo da feyenord izgubi (radi onoga u rimu)

  • Firefox_1 27.02.2015.

    Sasvim očekivan rezultat, jer Feyenoord je slabiji od Rome. Oni koji su iznenadili, su Talj. Torino i Fiorentina, Turski Besiktas i donekle Dnipro. Ostalo očekivano.

  • Space Burek 27.02.2015.

    kako ovi feynoordovi navijaci mogu bacat te banane a pola ekipe i reprezentacije su im crnci ili arapi

Komentiraj...
Vidi sve komentare