To je to što me zanima!

Elitno kolo: Hrvatska krenula sjajno, na startu pala Danska!

Plasman na Europsko prvenstvo u Irsku osigurat će osam prvolplasiranih i najboljih sedam drugoplasiranih reprezentacija Elitnog kola. Hrvatsku još očekuju Engleska i Švicarska...
Vidi originalni članak

Hrvatska reprezentacija do 17 godina pobjedom (3-2) je otvorila Elitno kolo kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se od 3. do 19. svibnja održati u Republici Irskoj. Izabranici Tomislava Rukavine u Silkeborgu su srušili domaćina turnira Dansku pogocima Jurčeca, Groznice i Gvardiola

Naši su mladići sjajno otvorili dvoboj, već u prvih 10 minuta dvaput šokirali domaćina. Briljirao je Jurica Jurčec koji je golom pa i asistencijom (za gol Groznice) odveo Hrvatsku do lijepe prednosti. Danci nisu imali odgovora na igru naše reprezentacije, no stvari su se zakomplicirale kada je Džankič u 16. minuti zatresao vlastitu mrežu.

Hrvatska je odigrala vrlo dobro poluvrijeme, Danci u prvih 45 minuta nisu uputili niti jedan udarac u okvir naših vrata, dok su mladići Tomislava Rukavine u tom periodu imali sedam pokušaja, čak četiri u okvir gola.

Početak drugog dijela donio je novi gol u mreži Danaca. Sučić je u 48. minuti izveo korner, a pred domaćim vratima najbolje se snašao Gvardiol i zabio za 3:1. Hrvatska je dominirala i nastavkom, no Danska je u 68. minuti preko Cartensena smanjila na 3:2. U sudačkoj nadoknadi naši su mladići mogli povećati prednost, ali je Sučić bio neprecizan s bijele točke.

Strijelci: 1:0 - Jurčec (2), 2:0 - Groznica (10), 2:1 - Džankič (16-ag), 3:1 - Gvardiol (48), 3:2 - Cartensen (68).
Hrvatska (4-2-3-1): Kovačević - Braut, Škaričić, Džankič (od 68. Brekalo), Gvardiol - Sučić, Galić (od 68. Duvnjak) - Biuk (od 68. Pavlović), Vasilj, Jurčec (od 85. Klarić) - Groznica (od 85. Branšteter). 

Hrvatskoj još slijede utakmice s Engleskom (24. ožujka) i Švicarskom (27. ožujka), a na Europsko prvenstvo odlazi osam prvoplasiranih i sedam drugoplasiranih reprezentacija iz Elitnog kola.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare