To je to što me zanima!

Emery: Arsenal i Chelsea igrat će uskoro u finalu Lige prvaka

Imamo veliku priliku sutra jednom pobjedom ostvariti dva cilja. Najvažnije je osvojiti titulu jer je za Arsenal svaka titula važna. Želimo uživati u ovom trenutku, rekao je trener Arsenala Unai Emery...
Vidi originalni članak

Prvi put nakon 2006. godine i poraza od Barcelone, Arsenal se opet uspio plasirati u finale nekog europskog natjecanja. Ovaj put je u pitanju Europska liga gdje će topnici igrati protiv Chelsea. Bit će to uvertira u još jedan engleski derbi u finalu Lige prvaka između Tottenhama i Liverpoola.

Ova utakmica Arsenal znači puno više od samog naslova Europske lige. Ako pobijede, topnici će izboriti i grupnu fazu Lige prvaka do koje nisu uspjeli doći u Premier ligi. Ovaj put imaju svog asa u rukavu, a to je trener Unai Emery. Španjolac je Europsku ligu osvajao čak tri puta zaredom i to za vrijeme njegove ere u Sevilli, stoga se može priznati kako je to zapravo njegovo natjecanje...

- Imamo veliku priliku sutra jednom pobjedom ostvariti dva cilja. Najvažnije je osvojiti titulu jer je za Arsenal svaka titula važna. Želimo uživati u ovom trenutku. Ako me pitate za početnu postavu - nemam odgovor za vas, znat ću sutra. Što se tiče našeg golmana Petera Čecha, on je sjajan čovjek, veliki profesionalac i želim za njega napraviti nešto veliko i važno. On zaslužuje povjerenje. Cijela njegova karijera govori nam kakav je gospodin - rekao je Emery.

Maleni hendikep za Arsenal je taj što meće moći računati na Armenca Mhitarjana koji nema pravo ulaska u Azerbajdžan zbog napetih odnosa s njegovom Armenijom, stoga stanovnici tih zemalja nemaju pravo ulaska u iz jedne u drugu zemlju.

No to ne brine previše trenera Arsenala koji se nada da s aktualnim sastavom može doći do pobjede, a također je dao i jednu prognozu za koju smatra da bi se mogla uskoro dogoditi.

- Želim napraviti nešto važno u ovom klubu, kao što je igranje za ovu titulu. Zasluženo smo ovdje. Želimo osvojiti titulu, igramo za to, ali igramo i za mjesto u Ligi prvaka. Ipak, prije svega želimo uživati. Natjecanje je svake godine sve bolje, neki vrhunski sastavi su igrali u finalu prethodnih godina. Chelsea - Arsenal, nadam se da to može u budućnosti biti i finale Lige prvaka, zapravo uvjeren sam, naša dva kluba imaju neke od najboljih igrača na svijetu - zaključio je.

Utakmica se igra u srijedu u srijedu u 21 sat po europskom vremenu u Bakuu. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • miroslav32 29.05.2019.

    Finale Lige Prvaka 2020 - Arsenal-Viktoria Plzen

  • the devil 29.05.2019.

    Hahahha arsenal je zadnjih 10 godina osvojio točno što???? Izlika,gradili su stadion..hahahha djeco, pričekajmo 23h danas pa pričajmo!!!

  • ivan811 28.05.2019.

    ako Mesut bude na razini Chelsea nema sanse!

Komentiraj...
Vidi sve komentare