To je to što me zanima!

Bodom nitko nije zadovoljan: Kane se vratio i odmah pogodio

PODJELA BODOVA Arsenal je imao vodstvo na poluvremenu autogolom Wimmera iz 42. minute, a golom Kanea iz penala u 50. Tottenham stiže do boda u derbiju sjevernog Londona
Vidi originalni članak

U velikom derbiju sjevernog Londona došlo je do podjele bodova između Arsenala i Tottenhama, završilo je 1-1. 'Topnici' su u njega ušli uz deset pobjeda u prošlih 11 utakmica u svim natjecanjima i 32 postignuta gola uz to, dok je Tottenham u padu forme, iako je u Premiershipu jedini neporažen u deset kola.

Ovim bodom nitko neće biti pretjerano zadovoljan jer ih to udaljuje od prve pozicije na tablici. Arsenal je s ovim bodom treći, a Tottenham peti.

VIDEO

Neporaženi su ostali i poslije Emiratesa, iako su na poluvremenu bili u minusu. Danas su 'pijetlovi' bili jači za Harryja Kanea koji se vratio poslije duge stanke i on je u 20. minuti prvi zaprijetio Cechu. Eriksen je lijepo nabacio na Kanea koji je tukao glavom, lopta je prohujala tik uz vratnicu gola Cecha. Emirates je utihnuo na sekundu.

Igralo se vrlo proračunato s obje strane, a prva prijetnja Arsenala viđena je u 32. minuti. Sanchez je pripremio šansu za Iwobija koji je iz naleta pucao preslabo. Morao je to bolje. Sedam minuta poslije, Theo Walcott gađa stativu iz trka što je bila i najveća šansa Arsenala.

Domaćin dolazi do vodstva u 42. minuti. Ubacio je Mesut Özil iz slobodnjaka, a najviši u skoku bio je Kevin Wimmer, austrijski stoper Tottenhama. Poslao je loptu u svoju mrežu i tako prevario Huga Llorisa.

No, u nastavak utakmice Tottenham kreće bolje. U 50. dolaze do izjednačenja zahvaljujući svom veznjaku Dembeleu koji naplaćuje glup potez kapetana 'topnika' Laurenta Koscielnog. Harry Kane preuzeo je odgovornost i odmah poentirao na svom povratku na travnjake. Pet minuta poslije, umalo preokret.

Eriksen je opalio iz trka, no sjajno je intervenirao Petr Cech i spasio Arsenal. Bio je to prizemni udarac. Zatim, u 60. minuti gosti ponovo prijete. Probio je Danny Rose sjajno po lijevoj strani, ubacio na suprotnu stativu gdje je čekao Kane kojeg je blokirao Monreal. Spasio je Španjolac čisti gol!

Šansu za pobjedu imali su gosti u 84. minuti. Lukav centaršut Eriksena iskosa završio je na stativi Cechova gola, nitko nije dirao oštru loptu u letu i umalo je Arsenal upao u velike probleme.

Na kraju, remi bi bio ravnopravan ishod, a Kane može posebno biti sretan jer je zabio svoj peti gol Arsenalu u karijeri.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • nokia010 06.11.2016.

    Danas nije bilo lovrena i eto odlicne utakmice. Milina je gledati Liverpul i PL, Klop je stvarno madjionicar. YNWA!

  • ma_da_25 06.11.2016.

    e to je moj arsenal, pucaju visoko po izjavama, a od jakih utakmica su dobili Chelsea koji je bio van forme, poraz od Liverpoola doma, x s Tottenhamom doma, nismo igrali jos s Unitedom i Cityjem, a kao dugogodisnji navijac/ simpatizer arsenala imam svako pravo za pesimizmom jer me to Arsene i druzina naucila, Ox je stvarno igracina samo u ocima Hardcore navijacima, ja u njemu ne vidim apsolutno nista, Walcott se popravio, ali najvazniji igrac Arsenala je konstantno ozlijedjen (Cazorla jel), a od ostatka nitko ne preuzima odgovornost na sebe u sredini, Ozil il igra odlicno, ili je nevidljiv kad ga zatvore, Coq i Xhaka nemaju tu viziju, tj Xhaka navodno ima, ali jos se nije pokazao, nema veze, jos je rano...Ramsey moze rijesiti utakmicu, a moze odigrati i uzasno+ tek se vraca od ozljede.. ovo je zapravo jedna klasicna sezona za Arsenal, sad jos treba bit 2. u grupi LP da se izvuce Bayern ili Barcelona, vec smo zasjeli na 4. mj u PL, znaci sve po starom

  • Gunersss_ 06.11.2016.

    Ebo te Chamberlain,bolje da ni ulazio nije,prodao je 217 lopti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare